Onur Hareketi Lideri; “ötekini yok sayan bir dil var”

Onur Hareketi Lideri; “ötekini yok sayan bir dil var”

ONUR HAREKETİ LİDERİ YAŞAR AYDIN:

“BİZDEN SUSMAMIZI BEKLEYENLER, BOŞ HAYAL İÇERİSİNDELER”

Türkiye’deki siyasiler tarafından kullanılan siyasi dili eleştirerek, halkın sorunlarını çözeceklerini ifade eden Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, “Bu saatten sonra bizden susmamızı bekleyenler, hayal içerisindeler. Açlık, sefalet, yokluk bu ülkenin ferdinin kaderi değildir, bu kaderi yıkacağız biz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, Hatay’da gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında, Doğuş TV’de Mustafa Avcıoğlu’nun konuğu oldu. Gündeme dair konular hakkında açıklamalarda bulunan Aydın, Türkiye’de kullanılan siyasi üslubu eleştirerek, Onur Hareketi’nin Cumhur ve Millet İttifakı’na nazaran halkın seçeneği olduğunu ifade etti.

“ ÖTEKİNİ YOK SAYAN BİR SİYASET DİLİ VAR”

Kullanılan siyasi dili eleştiren Onur Hareketi Lideri Aydın, “Türkiye’deki siyaset diline bakınız, ötekini yok sayan bir siyaset dili vardır. İki ittifakın diline bakın. O ittifak, diğer ittifakın tabanına şöyle sesleniyor ‘yobazlar’ diyor, ‘gericiler’ diyor, ‘ahmaklar’ diyor. Öbür taraf da diğerine, ‘dinsiz’ diyor, ‘imansız’ diyor, ‘hain’ diyor. İki tarafın birbirine söylediği laflar bunlar. Cumhur bloğu için bahsediyorum, ‘bunların inançları sıkıntılı’ diyor. ‘Bunların dinlerinde, inançlarında sıkıntı var, bunlar hainler’ diyor. ‘Bana oy vermeyenler hain’ diyor. Öbür taraf bu tarafa ne diyor? ‘Onlara oy veren yobaz, cahil, gerici’ diyor. Bakın işte çok basit. Kafa bu. Bunun iki taraf da kendi tabanını konsolide etmek için kullanıyor. Sanki sanıyorlar ki seçmen bundan mutlu. Halkın derdi sanki bu” dedi.

“HALK BURALARDAN ÇOKTAN GEÇTİ”

Halkın derdinin farklı olduğunu belirten Aydın, “Halk buralardan çoktan geçti, çoktan. Halk canının derdinde, halk. Bunlar sanıyorlar ki şimdi iki tane blok olduk bizden başka kimse çıkamaz, bu halk bize mecbur. Ya oraya oy verecek ya oraya oy verecek. Halkı biz kilitledik. Yok ya. Biz bu kadar basiretsiz bir halkız öyle mi, biz o kadar kabiliyetsiz bir milletiz öyle mi? Biz devlet kurduk, çağ açıp çağ kapattık biz. Medeniyetleri inşa ettik biz. Bizim bugüne kadar olan suskunluğumuz çaresizlikten değil, aile terbiyesinden, devlet terbiyesinden, edebimizden dolayı sustuk biz. Siz bundan sonra görün meydanları” ifadelerini kullandı.

“ONUR HAREKETİ, KİMSE YOK MU DİYENLERİN HAREKETİ”

Onur Hareketi’nin vatandaşın seçeneği olduğunu dile getiren Aydın, “Onlar da görecek. Yok ya, iki bloğa mecburuz, yani veremi gösterip sıtmaya razı edecekler bizi, öyle mi? Nasıl olacağını hep beraber yaşayarak göreceğiz. Onur Hareketi çok kararlı bir siyasi hareket. Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi. Onur Hareketi, Cumhur ve Millet İttifakı’nın dışında kimse yok mu diyenlerin hareketi. Her gece ağlayanların hareketi. Gözleri yaşlı, elleri semaya kalkmış şekilde dua edenlerin hareketi. Onur hareketi erdemliler hareketi. Onur Hareketi ahlaklılar hareketi, Onur Hareketi bir şeref hareketi. Onur Hareketi bir omurga hareketi. Öyle yok, istediğiniz gibi çalacaksınız, istediğiniz gibi söyleyeceksiniz, istediğinize vuracaksınız, istediğinizi tehdit edeceksiniz, yok böyle bir şey. Bu saatten sonra bizden susmamızı bekleyenler, hayal içerisindeler. Yeminle söylüyorum, vallahi diyerek söylüyorum. Kararlıyız. Bu saatten sonra, açlık, sefalet, yokluk bu ülkenin ferdinin kaderi değildir, bu kaderi yıkacağız biz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER