TYBB Edirne’den 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması

TYBB Edirne’den 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması

Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
Demir’in açıklaması şöyle;
“Emperyalist devletlerin; kendileri dışında kalan diğer ülkeleri sömürmek amacı ile yapılmış bir paylaşım savaşı olan 1. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devletine imzalattıkları Sevr Sözleşmesi; 1. Dünya Savası öncesi yapılan planlar doğrultusunda Emperyalist Devletlerce doğal kaynaklar yönünden zengin ve stratejik öneme sahip Osmanlı topraklarının paylaşımı ve Anadolu’da Türk varlığını yok etmek, bu bölgeyi güçsüzleştirmek, dilediği gibi hareket edip, kontrol altında tutmak ve sömürmek amacıyla Anadolu’yu parçalara bölmüştür.
Türk Ulusu’na Sevr Sözleşmesini kabul ettirmek ve uygulamak amacıyla başta İngiliz Devleti olmak üzere diğer Emperyalist devletlerce kışkırtılan Yunanistan tarafından Anadolu’muz dört bir yandan işgal edilmiştir.
Uzun yıllar evlatlarının büyük çoğunluğunu Osmanlı İmparatorluğunun girmiş olduğu çeşitli savaşlarda yitirmiş, yokluk ve yoksulluk içindeki Türk Ulusu, vatan toprağının son parçası olan Anadolu’yu savunmak, düşman işgalinden kurtarmak ve bağımsızlığını elde etmek için, var gücüyle 7’den 70’e tüm halkıyla yurdumuza yapılan işgalin ilk anından itibaren verilen mücadelenin kalıcı bir şekilde sonuçlandırılması için 26 Ağustos 1922’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığını yaptığı TBMM ordularının başlattığı Büyük Taarruz ile 1 Eylül 1922 tarihinde, 9 Eylülde İzmir’in kurtarılması ile sonuçlanmıştır. Kutlamış olduğumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı yurdumuzun düşman işgalinden kurutuşunun bayramıdır.
Bugün özgür birer Türk vatandaşı olarak yaşadığımız bu toprakları, basta TBMM orduları Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarına ve Anadolu halkına borçluyuz.
Bu vatanın ve özgürlüğün kolay kazanılmadığı hiçbir zaman akıllardan çıkmamalı ve gelecek kuşaklara mutlaka öğretilmeli, özellikle sanayi kuruluşlarının, şirketlerin, bankaların, sigorta şirketlerinin, madenlerin, toprakların ve bunun gibi değerlerimizin yabancılara (emperyalist ülkelere) satışının arttığı son yıllarda, yurdumuzun ne zorluklarla, özverilerle ve atalarımızın canları pahasına düşman işgalinden kurtulduğunu, sahip olduğumuz özgürlüğün, egemenliğin bağımsızlığımızın, nasıl kazanıldığı ve bunu nelere borçlu olduğumuzu unutmamak için buradayız.
Vatanımızın kurtuluşunu hatırlamamız iyi anlamamız ve vatanımıza, bağımsızlığımıza ve onurumuza sahip çıkmamız gerekmektedir.
Yönetmelikle bayramlarda çelenk koymamızın kaldırılmasını kabul etmiyoruz, bunun için burada çelenk sunuyoruz ve bu yanlıştan mutlaka dönülmelidir.
Başta Atatürk olmak üzere Vatanımızın bağımsızlığı ve onuru için gözlerini kırpmadan ölüme giden Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızı minnetle anıyoruz ve aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu olsun. Savaşsız bir dünya özlemiyle.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER