Uzunköprü ve Avcılar Belediyesi’nden ortak anıt

8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu'da meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetti, 317 kişi de yaralandı. Kaza yapan trenin kalktığı Uzunköprü'de ölenlerin anısına anıt yapılacak. Uzunköprü Belediyesi ve Avcılar Belediyesi'nin birlikte yapacağı anıtta, hayatını kaybeden 25 kişinin isimlerine ve kişisel eşyalarına yer verilecek.

Uzunköprü ve Avcılar Belediyesi’nden ortak anıt

8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu'da büyük bir tren kazası meydana geldi. Uzunköprü'den İstanbul'a doğru hareket eden yolcu treni Çorlu yakınlarından geçerken yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezin kayması sonucu 5 vagon devrildi. Kazada 25 kişi öldü 317 kişi de yaralandı. Kazada ölenlerin anısına trenin kalktığı Uzunköprü'de bir anıt yapılacak. Anıtla ilgili konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, "Öncelikle vefat eden vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Acımız hep ilk günkü gibi taze, yaralarımız kabuk bağlamıyor. Adalet mücadelemizden vazgeçmedik asla da vazgeçmeyeceğiz, geri adım atmayacağız. İhmalkarlık sonucu yitirdiğimiz canlarımız bir kazaya değil, cinayete kurban gittiler" dedi.
Sonsuza kadar yaşatacağız
"8 Temmuz Çorlu Tren Kazası bizim kapanmayan yaramız olarak kalacak" diyen Becan, "Hem kendilerini yaşatmak hem de adalet arayışımızın sembolü olarak yaşayacak olan anıtımız Demirtaş Mahallesi'nde yer alacak. Anıtımızda hayatını kaybeden 25 vatandaşımızın isimlerine ve kişisel eşyalarına yer vereceğiz. Yapılacak anıt ile 8 Temmuz Çorlu Tren kazasında kaybettiğimiz çocuklarımızı, kardeşlerimizi, ağabeylerimizi, ablalarımızı sonsuza kadar anıp yaşatacağız" diye konuştu.
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise anıtı Uzunköprü Belediyesi ile birlikte yapacaklarını belirterek, "Ben CHP Parti Meclisi üyesi olduğum günlerde bu kaza ile ilgili araştırma yapmıştım. Komisyon kurduk. Konuyu Meclis'e taşıdık. Şimdi Uzunköprü'de yapılacak bu anıta destek vermek istiyoruz. Beraber yapıyoruz. Bu kazanın araştırılması, ortaya çıkarılması, suçluların bulunması, cezalandırılması gerekiyor. Bu kazada onlarca vatandaşımız vefat etti. Bu Türkiye'nin en dramatik kazalarından biridir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Gazete Damga
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER