YBB Başkanı Demir’den Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması

YBB Başkanı Demir’den Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması

Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesinin, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına bağlı olduğunu belirterek, “Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, onların, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerini sağlayacaktır” dedi.

Demir, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel ögelerinden olan basının, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahip olduğunu belirtti. Basın özgürlüğünün ise, düşünce ve anlatım özgürlüğünü tamamlayan ve onun kullanılmasını sağlayan bir özgürlük olduğunu vurgulayan DemirHaber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışı sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, özgür tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirme, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi yaşamsal sorumlulukları bulunan basın, bu yönüyle kamusal görev yapmaktadır.Devlete olduğu kadar, basın-yayın organı sahiplerine ve meslek örgütlerine de önemli görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.
Demir, bu yöndeki adımların anlayış birliği içinde atılmasının, halkın haber alma hakkını en iyi biçimde kullanabilmesinin yolunu da açacağını bildirdi.
Öte yandan, basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmalarının, etik değerleri her koşulda gözetmelerinin, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları gerektiğine belirten
Demir, “Şu anda ülkemizde özellikle yerel basın çok zor günler yaşamaktadır. Yerel basının devlet tarafından maalesef çok fazla anlamda desteklenmediğini gözlemlemekteyiz. Basın mensupları da çalıştıkları kurumların yaşadıklarından en çok etkilenenlerin başında gelmektedir. Umarım ki en kısa sürede yerel basının desteklenmesi anlamında gerekli çalışmalar başlatılır. Basın çalışanlarının her zaman sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma, mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyoruz. Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyor ve haber yaptıkları için cezaevinde tutulan basın mensuplarının bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyor ve tüm basın çalışanlarına esenlikler diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER