Yerel Basın Birliği’nden 18 Mart açıklaması

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 106.yıldönümü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yerel Basın Birliği’nden 18 Mart açıklaması

18 Mart’ın Türk tarihinde, askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu vurgulayan Demir, mesajında şunlara yer verdi: “Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Destanı’nın 106. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Farklı farklı etnik milliyetlerden oluşan milyonlara ulus olma bilincinin aşılandığı, Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle, kanıyla canıyla verdiği bu büyük mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. Bu destanın ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.
Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER