Hangi siyasetçinin ailesi ve işyeri hedef gösterildi ?

Hangi siyasetçinin ailesi ve işyeri hedef gösterildi ?

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, Keşan gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile aralarında geçen argo polemiğine, olayın kişiselleştiği için “Bu gündemi kapatmak niyetindeyim” diyen Pekcan, taraflarınca sorulan sorulara Helvacıoğlu tarafından hiç yanıt verilmediğini söyledi; geçmiş dönem Keşan Belediyesi yönetimi ve CHP için Helvacıoğlu’nun ileri sürdüğü iddiaları ‘İftira’ olarak niteleyen Pekcan, “Belgen varsa, gereğini yap”. dedi.

Konuşmasına bir süredir, Mustafa Helvacıoğlu ile aralarında yaşanan argo söz polemiğinin bitmesi gerektiğini belirterek başlayan Pekcan şu şekilde konuştu:

“Hala açılamayan dükkanlar var, asıl gündemimiz bunlar olmalı”
“Keşan’ın gündemi farklı olması gerekirken AK Partili belediye başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu’nun olayı benim tarafımca kişiselleştirmesi hoş olmadı. Bu gündemi kapatmak niyetindeyim. Öncelikle kişisel olarak söyleyeceğim şeyler var ve bundan sonra mümkün olduğunca gündemle ilgili eleştirilerle devam etmeye çalışacağım. Ama bu şekilde devam ederse de affınıza sığınarak cevap vermeye devam edeceğim. Tercih ettiğim bir tarz değil. Umarım böyle gitmez. Halkın gündemini gayet iyi biliyorum. Hepimiz burada yaşıyoruz. Dertlerimiz çok farklı. Yaşadığımı bir pandemi süreci var ve herkes çok tedirgin. Etrafımızda insanlar hastalanıyor. İnsanlar iş derdinde. Hala açılamayan dükkanlar var. Açık olan dükkanların içerisine müşteri girmiyor. Önümüzde ki kışın çok kolay geçmeyeceğini biliyoruz. Asıl gündemimiz bunlar.

“Umarım ailemi ve iş yerlerimizi hedef gösterdiği için o da özür diler”
“Bir Önceki yaklaşık 40 dakika süren basın açıklamasında ağızımdan bir kelime çıktı. AK Partill belediye başkanımız sayın Helvacıoğlu’nun şahsıma söylediği kelimeler vardı, bunlardan bir kaç tanesi; “Kapak olsun, haddini bil, zorbalık yapıyorsun, yaygaracısın, karanlık düşünce, hazımsızlık yapıyorsun” dedi. Bir konuşmasında da “Sen o aileye yakışmıyorsun” dedi. Burada ne demek istediğini hala anlayamadım ama konu aileye kadar indiyse burada sıkıntılı bir durum var demektir.
Ve en tehlikelisi de kendisi de Facebook paylaşımlarını çok seviyor ben de göstereyim “Bayrak yok inşallah hesap sorarsın.” dedi. Bir belediye başkanı düşünün ki ekmek teknemiz olan iş yerlerimizi “Bayrak yok inşallah hesap sorarsın.” diyerek hedef gösterdi. Belediye başkanı bunlarla ilgili özür falan dilemedi. Ben “lan” lafını kullandığımda cümlenin içerisinde geçiyordu. Günlük hayatta çok kullandığımız bir kelime. Hedef ne Mustafa Helvacıoğlu ne de bir başkasıydı. Ancak baktım ki Mustafa bey rahatsız oldu ve üzerine alındı. Özür dilemem gerekmese bile özür diledim. Siyasette bazı teamüllerin önünü açmak lazım. Özür dilemek büyüklüktür. Şimdi ben belediye başkanından da aynı şeyi bekliyorum. Bu söylediği laflar, ailemi ve iş yerlerimizi hedef gösterdiği için umarım o da büyüklük yapar ve özür diler.”

“CHP ile yatıp CHP ile kalkıyor, partisinde bir sorun mu var?”
“Durup durup, “Sen partiye yakışmıyorsun, yönetemiyorsun, istifa et” diyor. “İlçeyi yönetemiyorsun belediyeyi nasıl yöneteceksin galiba aday olacakmışsın bunları duyuyorum” diyor. “Derdin Helvacıoğlu, AKP’den öte benim” diyor. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. ben İlçe başkanlığına aday olurken de söyledim sonrasında başka bir koltuğu, belediye başkanlığını ya da milletvekilliğini hedeflemediğimi. Amacımız; ilçe örgütünün düzgün yönetilmesi. Mecliste düzgün ve belediyeyle koordineli çalışmak, Keşan halkının yararına olacak şeyleri desteklemek. Sayın Helvacığıoğlu konuşmasında en az 20 kere adımı geçirmiş. Çok güzel reklamımı yapıyor. Mahsur görmüyorsa böyle devam edebilir. Sayın Helvacıoğlu CHP ile yatıp CHP ile kalkıyor. CHP üyelerinde özür dileyip duruyor. Benimle igili bir sürü şey söylüyor. Sayın Helvacıoğlu AKP’nin belediye başkanı. Kendi partisiyle ilgili hiç bir söylemi yok. Duyan biri CHP’nin belediye başkanı zannedecek. Kendi partisinin adını niye ağızına almıyor? Bir sorun mu var? AK Parti’nin belediye başkanı Mustafa Helvacıoğlu partisiyle daha ilgili ve sıkı fıkı olsun. Kendi partisiyle ilgilensin, biz kendi partimizle ilgileniyoruz. Bir ara “Sen kendini ne sanıyorsun.” demiştim onu da yanlış anlamıştı. Ya sen Keşan’ın belediye başkanısın arkadaş. CHP ile ilgilenme biz kendi işlerimizle ilgileniriz.
Bir de ‘Atatürkçülük’ ilgili konuşuyor. İnsanlar genellikle dua ederken eksik olduğu şeyleri isterler. ‘Atatürkçü’ olmak ile ilgili bir eksiğimiz ve kendimizden bir şüphemiz yok.”

“Erikli’ye su gelmemesinin sebebi kendisidir”
“Sayın başkan siyaseten ve Keşan gündeminde sorun oluşturan hiç bir soruma cevap vermedi. Erikli’ye su gelmemesinin sebebini de biz olarak görüyor ama Erikli’ye su gelmemesinin sebebi de kendisidir. Proje için izin vermediğimiz söylüyor ama 3’üncü ay 8’inci ay geçti ortada hala bir proje yok.
Erikli’ye gece gittiğimi söyledi. Bilgileri doğru alıp açıklama yapsın ben 3 yıldır Erili’ye gitmiyorum. Esas başkan bundan sonra Erikli’ye nasıl gidecek.
Ailemi karıştırdığı ve yalan söylediği için yine argo bir tabirle söyleyeyim “Harbi ol Ciğerimi ye” derler ya yapamadıysan yapamadım de insanız hata yapabiliriz, yanlış konuşup yanlış işler de yapabiliriz. İşte bu nedenlerle başkana saygım kalmadı. Makamla ilgili bir problemimiz yok.
Bundan sonra çok fazla konuda soru sormayacağız çünkü başkan cevap vermiyor. Belki 1-2 konuda soru sorarsak kafası karışmaz odaklanır cevap verir.”

“Pazaryeri için karar alındı; ihaleye çıkmadı”
“Tek bir soru sormak istiyorum; seçimlerden önce bizim de onların da ana projelerinden biri ‘Pazaryerinin üstünün kapatılmasıydı. Hatta başkan karda çay da satıp bu sorunu çözeceğini söylemişti. Allah’tan bu yazı güneş altında ama fazla yağmur yağmadan atlattık. Şimdi kış geliyor. Geçem 2 sene içerisinde pazaryerinin üstünün kapatılması mümkün olmadı. Değişik projeler yapıldı fakat sonuç yok. Ağutos’un 6’sında komisyon toplandı ve ‘Nasıl kapatılsın’ sorusu yine gündeme geldi. Bir kaç tip proje ile ilgili ihale yapılacak ve hangi proje kazanırsa o şekilde üstü kapatılacak gibi bir yola döndü başkan ve toplantı bitirildi. Bugün 28 ağustos ihaleye çıkılmadı. Eylül, Ekim, Kasım kış geldi. Daha biz projelerin ihalesini yapmadık. 2 yıl geçti yol alınamadı. Keşan esnafının rahatı için acilen pazaryerinin üstü kapatılmalı. Başkan geç kalıyor. Bir an önce bu işin halledilmesi lazım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER