Helvacıoğlu, Erikli su altyapı çalışması konusunda açık konuştu: “Hane başı katkı payı mutlaka olacak !

Helvacıoğlu, Erikli su altyapı çalışması konusunda açık konuştu: “Hane başı katkı payı mutlaka olacak !

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli Sahili’nde başlatılan su altyapı maliyeti konusunda, burada yazlığı ve işyeri bulunanlardan katkı payı alınacağını söyledi. Helvacıoğlu, konuyla ilgili olarak Gazete Saros’a yaptığı özel değerlendirmede, belediye mücavir alanlarındaki sorunları 2023 – 2024 yılına kadar azaltmayı amaçladıklarını, özellikle Erikli’de geçen yıl had safhada yaşanan su sıkıntısını da gidermeyi amaçladıklarını ifade etti.
“ERİKLİ’YE BU YAZ SADECE SU GELECEK, İÇERİDEKİ ÇALIŞMALARA EYLÜL AYINDA BAŞLANACAK”
Keşan Belediyesi olarak, Erikli Sahili’nde altyapı çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizerek sözlerine başlayan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Saros Körfezi’nde Erikli Sahili’nde, Yayla ve Danişment’te, 2023-2024’lere kadar sorunları bir hayli azaltacağız. Erikli Sahili’ndeki su altyapı çalışmasını, sizler gidip yerinde görün. Bu yaz sadece su gelecek. Hedefimizde bu var. Su gelmesi halinde altyapı çalışmalarını Eylül ayından sonra yapmayı planlıyoruz. 2020 yılındaki gibi bir su sıkıntısının yaşanmaması için çaba gösteriyoruz. Bu iyi niyetimizi bilelim.”
“KATKI PAYI KESİNLİKLE OLACAK!”
Keşan Belediyesi’ne ve Türkiye genelindeki bütün belediyelere, altyapı çalışmaları ve hizmetler için Hazine’den yardım yapıldığını, ancak gelen paranın mücavir alanları kapsamadığını vurgulayan Helvacıoğlu, mücavir alanlardaki altyapı çalışmaları için, sahillerde yaşayanların da katkı yapması gerektiğinin altını çizdi. Mustafa Helvacıoğlu şöyle dedi: “Katkı payı kesin olacak! Erikli Sahili altyapı su çalışması kaç paraya mal olacaksa, bunu sahildeki hane sayısına böleceğiz. Erikli Sahili’nde 7 bin hane var. Bunun planlamasını komisyona havale ettik. Komisyon şu sıralar dersini çalışıyor. Bunun sebebi de mücavir alanlardaki altyapı çalışmaları için devletten bize para gelmiyor. Hazine tarafından belediyemize Keşan’daki nüfus kadar para aktarılıyor. Yani para Erikli Sahili’nde değil, Keşan’da yaşayanlar için veriliyor. Mücavir alanlardaki yatırımları halkımızın katılımıyla organize etmemiz gerekiyor.”
“KOOPERATİF BÜNYESİNDE OLSAYDI, VATANDAŞLAR KATKI PAYINI PEŞİN ÖDEYECEKTİ”
Konunun, Erikli Sahili’nde uzun yıllar faaliyet gösteren kooperatif bünyesinde de gerçekleştirilmiş olsaydı bile, yine de katkı payı alınacağını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu konu Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi bünyesinde kalınsaydı da bu şekilde olacaktı. Ancak kooperatif, bu kredileri alamayabilirdi. Bu krediler, belediyenin gücüyle alınıyor. Hatta kooperatif bünyesinde olsaydı, katılım paylarının peşin alınması halinde gerçekleştirilebilirdi. Bu konuda taksitlendirme ve rahatlatma konusunda düşüncelerimiz var. Erikli Sahili’nde, Keşan’da hatta Türkiye’nin neresinde olursa olsun, biz kazanmak ya da ülkemizin kazanmasını istiyorsak, taşın altına elimizi koymalıyız. Bu kadar net! “Ya belediye yapsın, devlet yapsın!” Yok böyle bir şey! Devlet öncü olacak, beraber yapacağız. Su ve kanalizasyonun yenilenmesi halinde, Erikli Sahili’nin değeri 2-3 kat artacak!”

SONAY CAN

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayram arslan
Bayram arslan - 3 yıl Önce

Sayın başkan yayla sahili nde ikamet etmekteyim poliklinik olmadığından ilaçlarınızı alamıyoruz tabikide dr da yok ilaç yazdırmak için eriklide yazdırıyoruz ancak oradaki ezcane ilaçları parasız vermiyorlar bizim anlaşmamız yok diyorlar lütfen poliklinik ve doktor gelmesi için yardımcı olursunuz inanıyorum nisan mayısda 20 yaş üstü vatandaşlar asi olacaklar nasıl olacaklar bilinmiyor

SIRADAKİ HABER