İpsala’da mülteciler tarafından taciz edildiği iddia edilen genç kızı, emekli polis kurtardı

İpsala’da mülteciler tarafından taciz edildiği iddia edilen genç kızı, emekli polis kurtardı

Talihsiz olayın, 28 Haziran Salı günü, akşamüzeri saat 18.00 sularında, Edirne’nin İpsala ilçesinde, Bozkurt Mahallesi’nde yaşandığı iddia edildi.
Bozkurt Mahallesi’nde ikamet eden ve lise öğrencisi olduğu düşünülen genç kızın, Kızılay 1 Sokak girişine geldiği anda, ağlayarak, Gökçetepe Cami karşısında bulunan kahvehanede oturanlardan yardım istediği iddia edildi.
Olayın görgü tanıklarından, ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise söz konusu taciz iddiasına ilişkin şunları söyledi, “kahvede oturduğumuz anda, genç bir kız kardeşimiz ağlayarak yanımıza geldi. Ve bizden yardım istedi. İlk önce ne olduğunu anlayamadık. Sonra arkasından 2 tane mültecinin bize doğru yaklaştığını gördük. Genç kız kardeşimiz, mültecilerin kendisini sözlü taciz ettiğini ifade etti. Bunun üzerine emekli Polis Memuru Beycan Taşkesen arkadaşımız, söz konusu 2 tane mülteciyi yakalamak üzere ayaklandı. Kısa süreli yaşanan arbedenin sesleri duyan mülteciler bir anda yanımıza geldiler. Ne olduğunu anlamadık. Bir anda kalabalıklaştılar. Kendi vatanımızda, öz yurdumuzda azınlık konumuna düştük. İpsala İlçe Müftülüğü’nden, İpsala Kaymakamlığı’ndan, Edirne Valiliği’nden bu konuyla ilgili acil bir çalışma bekliyoruz. Cami, bizim ibadet alanımızdır. Buraya sığınan düzenli, düzensiz göçmenler bize efelik, kabadayılık yapamazlar. Burası Türkiye Cumhuriyeti” diyerek, sözlerini noktaladı.

Öte yandan konuyla ilgili gazetemize ulaşan ve isim belirtmek istemediğini ifaden eden bir görgü tanığı da iddia edilen olaya ilişkin, “Evet bugün kahvehanede oturduğumuz esnada öyle biri geldi. Fakat olayın taciz değil takip olduğunu söyledi. Bahsi geçen caminin konuyla ilgisi yok. Caminin kapıları zaten kilitli. Şu an kimse içeride barınmıyor. Bu durumu da eklemek istedim. Görüşlerime yer verdiğiniz için teşekkür ederim” diyerek, sözlerini noktaladı.







 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2022, 23:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan aras
İhsan aras - 2 yıl Önce

Gükçe caminin abdes alınan yerde yanında bulutla bir oda var orda kalıyorlar bunları hiç güren yokmı tabiki vardır bunlara yetkiler biran önce önlem alınmalıdır yoksa daha kütü şeyler Ola bilır

Ayten Pekcan
Ayten Pekcan - 2 yıl Önce

Eğer her şeyin doğrusu yazılırsa doğru olan kazanır bilhassa küçük yerlerde. Artık insanlar her haberde aslı var mı acaba diyor gazete televizyon internet hepsi yanlı haber yanlı haber değil doğru haber olmalı

SIRADAKİ HABER