Mert Ör, şimdi de Reggae müziği ile Trakya ezgilerini buluşturacak

Her şarkıda, bir Trakyalı’nın başına gelenleri Reggae müziğiyle dünyaya duyurmaya niyetlenen Mert Ör, yeni albümü için kolları sıvadı.

Mert Ör, şimdi de Reggae müziği ile Trakya ezgilerini buluşturacak

Saros için yaptığı protesto şarkısı ses getirmişti
Geçen ay, #sarosumadokunma hashtagi ve Saros video klibiyle Trakya’da gündeme oturan genç sanatçı Mert Ör, yeni klibi için kolları sıvadı. Hem müzisyen hem de öğretmen olan, Saros Körfezi’nin yok olmasına ve talan edilmesine karşı, söz ve müziğini kendisinin yaptığı Saros isimli şarkıyla hem Trakya’da hem de sosyal medyada ses getirmişti.

​Saros Körfezi’nin yanısıra, otizmli öğrencileriyle yaptığı müzik çalışmalarıyla da çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Mert Ör, bu kez yeni albümüyle Trakya’yı ön plana çıkarmak amacında. Bunu da sözlerini Trakya şivesiyle oluşturduğu Reggae müziğiyle özdeşleştirerek başarmak istiyor. Agam klibini annesinin köyünde çektiklerini ve ortaya çıkan şarkıda, Trakya’nın 9 – 8’lik eğlenceli müziklere olan ilgisinin Jamaika’nın ritmini kalp atışlarından alan Raggae müziğinin rahat tınılarında muhteşem bir buluşma gerçekleştirdiğini düşünüyor

​Mert Ör, Gazete Saros’a yaptığı değerlendirmede; 7 bölgeye ayrılan ülkemizin her bölgesinde, yöre şivesiyle yapılan yüzlerce şarkı varken, neden Trakya şivesiyle de şarkılar yapılmasın diyerek yol çıktığını belirtti. Jamaikalılar’la Trakyalılar’ın, benzer kültürel yapıda insanlar olduklarına da dikkat çeken Ör, her iki toplumun da; sıcakkanlı, cömert ve rahat insanlardan oluştuğu tespitinde bulundu. Ör, şunları söyledi: “Yeni albümümde 6 parça çalışmam olacak. Trakya şivesiyle yazılmış 5 reggae ve 1 reggaeton tarzında şarkı yer alacak. Şarkılar genel olarak çevremde gözlemlediğim ya da duyduğum Trakyalılar’ın başına gelmiş komik olayları durumları anlatacak ve enteresan Trakyalı insanların yaşam biçimlerinden izler taşıyacak. Tabi şarkı sözleri ve şarkının hikayesi tamamen benim kalemime ve hayal gücüme bağlı olarak oluşuyor. Tamamı eğlenceli parçalardan oluşacak albümden 2 parçayı klibiyle birlikte yayınlamayı planlıyorum. Albümden önce de 2 single çalışmam görücüye çıkacak en az biri yine Trakya Reggae olacak.”

Sonay CAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER