9 Milyon TL’lik yatırım heba mı oldu ?

Edirne’nin İpsala ilçesi Bayrambey Mahallesi’ne, 7 dönüm üzerinde 9 Milyon 881 TL bedelle inşa edilen Keşan Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nın tam faaliyete geçmemesi İpsala’da yaşayan vatandaşları üzüyor..

9 Milyon TL’lik yatırım heba mı oldu ?

Edirne’nin İpsala ilçesi Bayrambey Mahallesi’ne, 7 dönüm üzerinde 9 Milyon 881 TL bedelle inşa edilen Keşan Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nın tam faaliyete geçmemesi İpsala’da yaşayan vatandaşları üzüyor.
Öncelikli olarak hastanelerini resmiyette kaybeden İpsalalılar, İpsala İlçe Devlet Hastanesi’nin resmen kapatılıp, Keşan İlçe Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’na dönüştürülmesine tepki gösteriyorlar.
İsim vermek istemeyen bazı vatandaşlar gazetemize tepkilerini şöyle dile getirdi; “hastanemiz kapatıldı. İpsala Devlet Hastanesi artık tarihten silindi. Evet bunu biliyoruz. İlçemizde bundan 20-25 sene önce ameliyatlar yapılırdı. İnsanlar birçok sağlık hizmetini ilçe hastanesinde görürdü. Şimdi ise en küçük bir operasyon, işlem yaptırmak yahut ilaç yazdırmak için bile Keşan’a gitmek zorundayız. Köyden İpsala’ya bir minibüs, İpsala’dan Keşan’a yine ulaşım masrafı. Bir de Keşan köy garajından yeni hastaneye şehir içi minibüs kullanmak zorundayız. Devletimizin sağlık hizmetine ulaşmak bu kadar zor olmamalı. Köyden Keşan Devlet Hastanesi’ne gidebilmek için gidiş dönüş tam 6 araç değiştiriyoruz. Yazıktır, günahtır, tuzu kuru olan yetkililer artık sesimizi duysun.”

-Hastanenin temel atma töreninde, 5 yıl önce konuşan, dönemin İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Muhsin Kişioğlu’nun temel atma törenindeki konuşmasını “YORUMSUZ” olarak yayınlıyoruz;
İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Muhsin Kişioğlu, “Bilindiği gibi hastane binamız 15 odalı, 30 yataklı. Nitelikli oda; içinde banyosu, tuvaleti, kendine ait televizyonu, telefonu, yemek masası ve refakatçi koltuğu olan odalar anlamına gelmektedir. Ayrıca yeni hastanemizin içinde 14 tane poliklinik odaları bulunmaktadır.6 acil müşahede, 2 tanesi tiraj, 2 tane doğumhane, içinde 4 tane küvez bulunan bir tane doğum odası bulunmaktadır. Ayrıca 2 ameliyathane, biri acil ameliyathane diye düşünülüyor.3 tane genel yoğun bakım odası ki şuan ki hastanemizde bakım odası bulunmamakta. Bunun dışında 3 laboratuar, biri acil olmak üzere toplamda 4 laboratuar bulunmaktadır. Yeni plan çerçevesinde ultrasonografi ve bilgisayar tomografi yeni hastanemizin projesi içinde bulunmaktadır. Binamız zemin ile birlikte 4 kat. Hastanemizin ihale sözleşmesi bildiğiniz gibi İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapılmış sözleşme ihale kurumumuzca sonlanmıştır.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muzaffer Erdoğan
Muzaffer Erdoğan - 5 yıl Önce

Peki bu kadar laboratuvar var ise bizden alınan kanlar neden KEŞAN'A gidiyor hemogram bile keşana gidiyor ise bu yatırım heba olmuş demektir
Eskiden hastanede dış yapılırdı şimdi yapılmıyor!

SIRADAKİ HABER