Başkan Vekili Gergin, kan bağış kampanyasını ziyaret etti

Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, Keşan Belediyesi ve Kızılay Edirne Kan Merkezi işbirliğinde deprem bölgesindeki kan ihtiyacını karşılamak için düzenlenen kan bağışı kampanyasını ziyaret etti. Saat 12.00 sıralarında kampanyanın düzenlendiği Ahmet Yenice Ortaokulu’na gelen Gergin, Kızılay Edirne Kan Merkezi ekibine kolaylıklar dileyerek, kan bağışçılarına desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Başkan Vekili Gergin, kan bağış kampanyasını ziyaret etti

“Vatandaşlarımız destek veriyor”
Türk Kızılayı’nın bu süreçte katkı emeklerinin çok büyük olduğunu belirten Gergin, “Erhan Bey ile birlikte kampanyada görev alan ekibe ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Meydana gelen deprem ile her an ne kadar büyük felaketler yaşayacağımızı gördük. Bu süreçte kan stoklarının ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Her ne kadar Türk Kızılay’ı sürekli hazırlıklı olsa da felaketlerin boyutunu kestirmek mümkün olmuyor. Keşan’da yakın zamanda bir kampanya düzenlenmişti ve halkımızın ilgisi gayet güzeldi. Bugün de vatandaşlarımız destek veriyor. Halkımıza teşekkür ediyorum. Önemli bir iş icra ediliyor. Çok sayıda yaralımız var. Tedavi süreçlerimiz devam ediyor. İnşallah bu süreçte başka bir felaket yaşanmaz.” 
“Hassasiyetimizi bir süre daha yüksek tutmamız gerek”
Depremden etkilenen bazı vatandaşların Keşan’da misafir edildiğini ifade eden Nehir Gergin, sözlerini şöyle tamamladı: “Misafirlerimiz gelmeye devam ediyor. Belediyemize yapılan bağışları ve yardımları gelen misafirlerimize yönlendiriyoruz. Bu yüzden ihtiyaç listemiz güncellendi. Özellikle ev eşyalarına ihtiyaç duyuluyor. Yatak, ranza, karyola, televizyondan tutun da evimizde kullandığımız beyaz eşyaya kadar ihtiyaç var. Bağışları Keşan Lisesi arkasındaki spor salonunda kabul etmeye devam ediyoruz. Tekrar etmek istiyorum; bağışları kabul etmeye devam ediyoruz. Kıyafet dahil olmak üzere bağışta bulunabilirsiniz ancak önceliğimiz ev eşyaları. Tavadan tencereye, bulaşık makinesinden koltuğa kadar ihtiyaç var. Bağışları bekliyoruz. Hassasiyetimizi bir süre daha yüksek tutmamız gerek.” 
“Bağışlarıyla o bölgedeki insanlara can verdiler”
Daha sonra söz alan Kızılay Edirne Kan Merkezi Doktoru Erhan Aksoy, tüm Türkiye’ye baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek, “Vatandaşımızın acil şifası için Kızılay olarak kan yetiştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. İlk günden beri tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne ve Keşan’da da vatandaşlarımız bu konuda son derece duyarlı davrandılar. Bağışlarıyla o bölgedeki insanlara can verdiler. Şu anda da ilgi çok büyük. Bu kan bağışlarının uzunca bir süre devam etmesi gerekiyor. 100 binlerce yaralımız var. Bu insanların ameliyat süreçleri, yoğun bakım süreçleri olacak ve sürekli kan ihtiyacı olacak. Bu yüzden bağışları zamana yayacak şekilde planlıyoruz. Kan bozulabiliyor ve uzunca bir süre saklanamıyor. Bu yüzden sürekli bağışın aynı duyarlılıkta devam etmesi gerekiyor. Kan bağış kampanyalarını planlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER