Beyendik’te 20’ye yakın pozitif vaka olduğu açıklandı

Beyendik’te 20’ye yakın pozitif vaka olduğu açıklandı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüsle (Kovid-19) mücadele sürüyor.
Sağlık Bakanlığı’nın iki haftadır yayınladığı 100 bin nüfusa göre vaka durumu haritası da incelendiğinde, Trakya genelinde vaka artışlarının olduğu gözleniyor.
Keşan’a bağlı Beyendik Beldesi’nde de vakalardaki yükseliş nedeniyle ek tedbirler alınmış, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile beldeye giriş çıkışlara kısıtlama getirilmişti.
Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, bu sabah basına yaptığı açıklamada; “Beldemizde vaka sayılarını sıfıra indirmiştik. Fakat birkaç gündür mutant virüs maalesef beldemize de sıçradı. Dün itibariyle 20’e yakın pozitif vaka, 70’e yakın da temaslı hastamız var. Bu temaslı hastalardan negatif çıkanlar bir kaç gün içerisinde pozitife dönüyor. Belde halkıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.

Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda kısmi kısıtlama ile karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Örnek, “Beldemize giriş ve çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor. Mümkün olduğunca giriş – çıkışın yapılmamasına gayret ediliyor. Dün ani gelişen kapatma ile bir yoğunluk yaşandı. Vatandaşlarımız biraz mağduriyet yaşadılar. Bizleri affetsinler ama öyle olması gerekiyordu. İnşallah en kısa sürede normale döneceğiz.” şeklinde konuştu.

“Belediye olarak tedbirlerimizi aldık”
Beyendik Belediyesi’nin tüm birimlerinin ve güvenlik güçleri ile iş birliği içinde çalıştıklarını kaydeden Örnek, “İlaçlamalarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımıza maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda gerekli uyarıları yapıyoruz. Kovid-19 temaslı vakaların olduğu bölgelerde günde 2 – 3 kez ilaçlama çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımızı izole olmaları ve temastan kaçınmaları konusunda uyarıyoruz.” dedi.
Kısmi kısıtlama ne zaman kalkar ?
Giriş çıkışlardaki kısıtlamaya yönelik belirli bir süre olmadığını belirten Örnek, vaka durumunda azalma tespit edildiğinde kısmi kısıtlamaların da kalkabileceğini vurguladı.
Beyendik halkına moral vermeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muhammet Örnek, “Ama ilk kez böyle bir salgınla karşı karşıya kaldığımız için hepimiz şaşkınız. Bir an önce normale dönebilmek ve yayılmasını engellemek için mücadele etmeye devam ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER