Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nden aşı seferberliği

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nden aşı seferberliği

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa İshak Yıldırım, “Çok şükür Edirne'de şu anda vaka sayıları düşük. Ne kadar çok kişiyi aşılarsak o sağlıklı, güzel, mutlu ve sosyal günleri hep beraber daha kısa sürede göreceğiz” dedi.
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinler kapsamında Uzunköprü Telli Çeşme Meydanında aşılama etkinliği yapıldı.  Aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa İshak Yıldırım, “Bildiğiniz gibi bugün bu alanda da yine aşı uygulaması yapmaktayız çünkü biz şuna inanıyoruz, ne kadar çok kişiyi aşılarsak o sağlıklı, güzel, mutlu ve sosyal günleri hep beraber daha kısa sürede göreceğiz, o yüzden herkesi muhakkak aşı olmaya davet ediyorum” dedi.
Yıldırım, “Siz aşıyı ne kadar yüksek yaparsanız vaka sayınız da o kadar düşük oluyor. Çok şükür Edirne'de şu anda vaka sayıları düşük. Bir yükselme yaşadık tüm Türkiye ile beraber, daha sonra düşüşe geçtik ve düşüş safhasına devam ediyoruz. Ama şu anlama gelmemeli bu, biz aşımızı da olsak, vaka sayıları düşmeye de başlasa, yine özellikle kapalı alanlarda sosyal mesafemize muhakkak dikkat etmemiz lazım, maskemizi muhakkak kullanmamız lazım. Aşı olduk diye maske ve mesafeyi bırakmamamız lazım. Aşı ile beraber maske ve mesafe çok daha anlamlı” diye konuştu.  Yıldırım, ayrıca Uzunköprü’de aşılananın kişi sayısının her geçen gün arttığını belirterek Uzunköprülüler’e teşekkür etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER