Edirne ve ilçelerinde vaka sayıları düşmüyor

Edirne ve ilçelerinde vaka sayıları düşmüyor

Edirne’nin Enez ve İpsala ilçe kaymakamlıkları yaptıkları duyuruda, vakaların bulaş kaynağının yüzde 90’ının ev ziyaretlerinden kaynaklandığını belirttiler. Vaka sayılarında olağanüstü artış yaşandığına dikkat çeken açıklamada, artışların köylerde yoğunlaştığı ifade edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 20-26 Şubat tarihleri arasında açıkladığı ilk verilere göre vaka sayısının yüz binde 107,43 olarak kaydedildiği Edirne’de, 27 Şubat-5 Mart verilerinde korkutan artış yaşandı ve vaka sayısı yüz binde 180,01’e ulaştı.

“VAKA SAYILARINDA OLAĞANÜSTÜ ARTIŞ YAŞANIYOR”

Kent genelinde vaka artışları devam ederken, Edirne’nin İpsala ve Enez İlçe Kaymakamlıklarından önemli uyarı geldi. Kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede vakaların yüzde 90’ının ev ziyaretlerinden kaynaklandığı belirtildi. İpsala Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda ilçede korona virüs vakalarında olağanüstü artış yaşandığı vurgulandı.

“ZİYARET TALEPLERİNİ KABUL ETMEYELİM”

Enez Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, son haftalarda özellikle köylerde vaka artışlarının yaşandığı kaydedildi. Vatandaşlara ziyaret taleplerini kabul etmemeleri çağrısında bulunulan açıklamada, “Unutmayalım ki, evimizin dışında maske takıyor olsak da ev ziyaretleri maskesiz olarak gerçekleşiyor ve virüsün bulaşmasını kolaylaştırıyor” ifadelerine yer verildi.

EDİRNE VALİLİĞİ MESAJLA UYARDI

Edirne Valiliği tarafından Uzunköprü’de yaşayan vatandaşların cep telefonlarına gönderilen kısa mesajda şu ifadelere yer verildi, “Kıymetli Uzunköprülü vatandaşlarımız. Son günlerde ilçemizde covid-19 vakalarında artış gözlemlenmektedir. Maske kurallarına uyulmakla birlikte ev ziyaretlerinden kaynaklı virüs bulaş riski devam etmektedir. Lütfen yakınlarımıza ve komşularımıza ziyaretlerimizi bir süre erteleyelim. Aile üyelerimizi bu konuda uyaralım. Birlikte hareket edersek Uzunköprü olarak hastalığı yenebiliriz. Çabanızdan ve desteğinizden dolayı teşekkür ederiz. En kısa zamanda sağlıklı günlere kavuşmak dileğiyle...”


Kaynak: Edirne Gazetesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER