Günlük vaka sayısı 40 bine koşuyor

Türkiye'de son 24 saatte 369 bin 647 Covid-19 testi yapıldı, 39 bin 681 kişinin testi pozitif çıktı, 139 kişi yaşamını yitirdi.

Günlük vaka sayısı 40 bine koşuyor

VAKA 40 BİNE DAYANDI!
Bakanlığın 29 Aralık verilerine göre, dün 366 bin 363 test yapılmıştı. Dün, 36 bin 684 vaka tespit edilirken, 142 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün ise vaka sayısında rekor artış yaşandı ve korona virüse yakalananların sayısı 40 bini geçti!
BAKAN KOCA'DAN UYARI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İKİ FAKTÖRÜ birlikte düşünmek zorundayız. Vaka sayıları yakın günlere kıyasla iki katına yaklaşıyor. Öte yandan, vakalar içinde oranı giderek yükselen Omicron varyantının bulaşma kabiliyeti fazla. Mevcut durum, alışageldiğimizden çok daha dikkatli olunmasını şart kılıyor" ifadelerine yer verdi.
AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu'yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER