“Hastanelerden randevu alınamıyor”

“Hastanelerden randevu alınamıyor”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM’de bir kez daha vatandaşların hastanelerden randevu alamamasını gündeme getirdi.
Doç. Dr. Gaytancıoğlu daha önce defalarca yaşanan sorunu anlattıklarını belirterek şunları söyledi: “Vatandaşlarımız hastanelerden randevu alamıyor, Sağlık Bakanlığından ses çıkmıyor. Daha önce de söylemiştik, Sağlık Bakanı canlı yayında çıksın Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni arasın ve randevu alsın da görelim.
Örneğin, Edirne'de göze randevu alacaksanız ‘En erken bayram sonrası için tekrar arayın’ diyorlar. Ne yapsın vatandaş, kör olmayı mı beklesin?
Vatandaş randevu alamazsa ve randevu olmadan da hastaneye gidemezse hastanelerde kuyruk da olmaz. Siz bu kafayla okulları kapatarak eğitim sorununu çözersiniz.
Şimdi sorumu tekrar ediyorum: Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden randevu alamayan vatandaşlarımız ne yapsın? CİMER'i arayıp AKP Genel Başkanından mı randevu istesin? Nasıl olsa kendisi her konuda uzman, doktorlar için de ‘Giderlerse gitsinler’ demişti. Doktorların gitmesinde sakınca olmadığına göre, her konunun uzmanı AKP Genel Başkanı doktorluk da yapar, başka türlü vatandaşın randevu sorunu çözülmeyecek gibi görünüyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER