Her 100 vakanın 90’ını aşısızlar mı oluşturuyor ?

Her 100 vakanın 90’ını aşısızlar mı oluşturuyor ?

Edirne’de 1 haftada tespit edilen 258 vakanın yüzde 90’ının aşısız ve delta varyantlı olduğu öne sürüldü. Bakan Koca, “Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 17-23 Temmuz'da her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayılarına yer vererek, "Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Koca'nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, haftalık Kovid-19 vaka sayısı, Edirne’de her 100 bin kişide 63,47 oldu. Bakanlığın 10-17 Temmuz verilerine göre 100 binde görülen Kovid-19 vaka sayısı Edirne’de 24,52’ydi. Açıklanan veriler Edirne nüfusuna oranlandığında, son 1 haftada 258 kişide korona virüs vakası tespit edildiği gözler önüne serildi.


Bir diğer yandan ise, Edirne’de tespit edilen vakaların büyük bir kısmının Keşan ilçesinde kayıtlara geçtiği öne sürüldü. Keşan’daki vaka sayılarındaki artışın büyük bir bölümünün ise tatilcilerden oluştuğu iddia edildi. Önemli bir diğer iddia ise; vakaların çoğunluğunun delta varyantlı olduğu ve yüzde 90’ından fazlasının korona virüs aşısı yaptırmadığı yönünde.

Kaynak: Edirne Gazetesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER