Keşan’da ilk tedavi tamamlandı; aşılama gerçekleştirildi

ÖZEL KEŞAN HASTANESİ TÜP BEBEK UZMANI DOÇ DR AYŞE NUR ÇAKIR GÜNGÖR, KEŞAN’DA İLK TEDAVİSİNİ TAMAMLADI; AŞILAMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Keşan’da ilk tedavi tamamlandı; aşılama gerçekleştirildi

Konuya ilişkin Özel Keşan Hastanesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Bir bebek sahibi olmak isteyip olamayan evli çiftlerin imdadına aşılama ve tüp bebek tedavileri yetişiyor. Öyle ki, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, özellikle tüp bebek yöntemiyle gebe kalma oranlarını son yıllarda anlamlı bir şekilde yükseltmiş durumda. Evli çiftlerin yaklaşık beşte biri istedikleri zaman çocuk sahibi olmakta sorun yaşıyor. Özellikle kadınlarda evliliğin daha geç yaşlarda yapılması ve artmış tütün kullanımı, üreme kapasitesinde ciddi bir azalmaya yol açıyor. İstatistikler erkeklerde sperm üretiminin de son 50 yılda ciddi bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Tütün kullanımının yanı sıra hormonlu ve toksinli gıdalar ile muhtelif çevresel faktörler de sperm sayısındaki bu azalmanın önemli sebepleri arasındadır. Bilindiği üzere, hastaneye başvuran çiftlerde gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra en uygun tedavi yönteminin seçilmesine özen gösteriliyor. Bazen erkek ve kadında farklı ilaçlarla yapılan medikal tedaviler tek başına yeterli olabilirken, bazen de aşılama ve tüp bebek gibi yöntemler kullanılıyor.
Keşan ve çevresinde yaşayanların sağlık hizmetine bulundukları bölgede ulaşmaları için Özel Keşan Hastanesi olarak tıbbi gelişme ve teknolojilerin takipçisi olmaya devam ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2021, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER