Özel Keşan Hastanesi’nde jinekolojik onkoloji tedavisi yapılacak

ÖZEL KEŞAN HASTANESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI DOÇ DR AYŞE NUR ÇAKIR GÜNGÖR, JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ CERRAHİ TEDAVİSİ VE TAKİBİNİ YAPACAK..

Özel Keşan Hastanesi’nde jinekolojik onkoloji tedavisi yapılacak

Özel Keşan Hastanesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kadınların üreme organlarında meydana gelen kanser hastalıklarının cerrahi tedavisini jinekolojik onkoloji cerrahisi ile gerçekleştiriyoruz. Kanser tanısı alan kadın hastalarımızın uygun tedavi seçeneklerini multidisipliner olarak değerlendiriyor ve hastaya uygun olan cerrahi tedavi sürecini uyguluyoruz
Kadın üreme organları yumurtalıklar, rahim, döllenmiş olan yumurtayı taşımaya yarayan tüpler, vajen ve vajen girişini sınırlayan vulva'dır. Kadın üreme organlarında görülen kanserler, jinekolojik kanserler olarak adlandırılır.
Jinekolojik kanserler içerisinde en sık rastlanılan hastalıklar, rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleridir. Rahim ağzı, rahimin vajene açılan kısmını oluşturur. Rahim ağzının hücresel dokusu rahimin hücresel dokusundan farklıdır. Bu nedenle gelişen kanserler, rahim kanserlerinden farklı bir gelişim ve yayılma özelliğine sahiptir. Serviks kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri, vulvar kanser, vajinal kanser ve gebeliğe bağlı trofoblastik tümörler gibi tüm jinekolojik malignite vakaları tedavi edilebilmektedir.
Ameliyat sonrası tedavi kararını onkoloji uzmanı hekimlerle birlikte veriyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER