Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seha ÖZDEN, yakın ve uzak gözlüklerinden kurtulmak isteyenlere seslenerek, "Trifokal lens göz içi uygulaması ile gözlüksüz hayatı net görebilirsiniz. Bu uygulama hastanın durumuna bağlı mümkündür. Hastanın farklı göz rahatsızlıkları, alışkanlıkları ve mesleği göz önüne alınarak değerlendirilip doğru mercek seçimiyle gözlükten kurtulabilirsiniz." dedi.
Özel Keşan Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seha ÖZDEN, ‘trifokal lens (akıllı mercek) uygulamasını en sık katarakt tedavisinde kullanıyoruz. Özellikle son yıllarda çok sık tercih edilen akıllı mercekler ile bu alandaki tedavi başarısını bir adım daha ileri götürmüştür. Akıllı Merceklerin diğer merceklerden farkı yalnızca uzak ya da yakın mesafeyi değil, ara mesafe olarak tanımlanan mesafelerde de de net bir görüş sağlayabilme özelliğidir. Akıllı mercek uygulaması, hastaların hem yakın hem de uzağı görme sorunlarına aynı anda çözüm getirebilir. Yüksek teknoloji ürünü olan bu lens gözün içine takılır ve yaşam boyu yerinde kalır. Lensin yapıldığı madde gözde reaksiyon yapmıyor ve hayat boyu bir soruna neden olmuyor. Hasta, yaşamı boyunca hem uzağı hem ortayı hem de yakını net görebilir. Uygulamadan sonra çok kısa bir zaman içinde hasta günlük hayatına devam edebilir.
Kişinin yaşam tarzı ve mesleğine uygun olan doğru göz içi merceğinin seçimi çok önemlidir. Bu seçimi gözünüzün klinik bulgularına bağlı göz doktorunuz ile birlikte yapabilirsiniz. Seçim yapılırken dikkat edilip sorulması gerekenler:
Günlük Yaşamınızda Yakın Görmenin Ön Planda olup olmadığı
Geceleri Araba Kullanım durumunuzun sıklığı,
Yüksek Numaralı Astigmatınız olup olmadığı
Glokom (göz tansiyonu) ya da Makula Dejenerasyonu (Sarı Nokta Hastalığı) gibi Ek Bir Göz Hastalığınızın olup olmadığı
Akıllı lens diye bilinen lensler hem uzağı hem de yakını görmek amacıyla kullanılan lenslerdir. Ancak akıllı lenslerin iki temel dezavantajı vardır. Birincisi ışık yansımaları, parlamaları gibi optiksel sorunlardır. İkincisi ise uzak görmede hafif bulanıklık ortaya çıkmasıdır. Bu iki dezavantaj her hastada ortaya çıkmamaktadır ve şiddeti de hastadan hastaya değişmektedir.
Monovizyon yönteminde hastanın dominant gözü (genellikle sağ göz) uzağı net görecek şekilde ayarlanır. Dominant olmayan göz ise hafifçe yakını net görecek şekilde ayarlanmaktadır. Bu şekilde ameliyat sonrasında hasta her iki gözü açık olarak hem uzağı hem de yakını net olarak görebilir hale getirebilmekteyiz.
“Trıfokal lens (akıllı mercek)” ile gözlükten kurtulmak mümkün!
YORUM EKLE
1
21. Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, 2024...
2
Dahiliye Uzmanı, Dr. Rufat Gojayev, Özel Keşan...
3
CHP İpsala’dan üye katılımlı danışma kurulu...
4
“Tarih bilmeden Filistin ve İsrail methiyeleri”...
5
Kadınlar, duygusal aldatmayı affetmiyor
6
Trakya’nın tek kadın belediye başkanı Özlem...
7
Keşan Gıda İhtisas OSB’de büyük bir adım daha...
8
“Yenilenir mi yinelenir mi?” / İbrahim UYSAL
9
''Ayakta yanma var mı?! '' (Grierson-Gopalan...
10
Emniyet, Belediye ve Tarım İlçeden at arabalarına...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI