AK Partili Aksal, kursları ziyaret etti

AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Fatma Aksal Edirne’de Halk Eğitim Merkezi kurslarını ve kadın kooperatiflerini ziyaret ederek kadın girişimciler ile bir araya geldi.

AK Partili Aksal, kursları ziyaret etti

Edirne Halk Eğitimi Merkezi kurslarını ziyaret eden Aksal, kurs çalışmaları hakkında bilgi aldı, kursiyerler ile bir araya gelerek kağıt ve sabun yapımını deneyimledi. Halk Eğitim Merkezi kurslarının ve kooperatiflerin kadının üretime katılımı konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Aksal ;‘’Eğitim bir toplumun en sarsılmaz gücünü oluşturur. Toplumumuzun tüm kesimlerinin eğitim hakkını her yaşta kullanabilmesi, yeteneklerini keşfedebilmesi amacıyla Halk Eğitim Merkezlerimize ayrı bir önem veriyoruz. Özellikle kadınlarımızın istihdama katılabilmeleri adına bu merkezlerimizde açtığımız kurslar çok büyük ilgi görüyor. Her alanda her yeteneğe ve isteğe uygun kurslarımız bulunuyor. Halk eğitim merkezlerinde uygulanan 72 farklı öğrenme alanına ait 3763 kurs programı var. Cumhurbaşkanımızın ‘’Kadını dışlayan bir toplum gücünün yarısından vazgeçmiş demektir, kadın yoksa insan yoktur." Sözünün ışığında bu bilinçle kadınlarımızı ekonomik, sosyal ve kültürel bir çok alanda desteklemek adına devletimizin tüm imkanlarıyla çalışmaktayız.
İlimizde bulunan kurslarımız, kooperatiflerimiz ve kadın girişimcilerimiz ile birlikte çalışkan ve üretken kadınlar olarak ilimizi, ülkemizi, milletimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için, birlik-beraberlik içinde çalışacağız. Ülke ekonomimize emekleri ile destek veren Edirneli kadınlarımız nezdinde tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun.’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER