AK Partili Aksal, Özbekistan ziyaretini değerlendirdi

AK Partili Aksal, Özbekistan ziyaretini değerlendirdi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Sayın Fatma Aksal, Komisyon üyelerinden müteşekkil beraberindeki heyet ile Özbekistan Ali Meclisi Yasama Odası Aile ve Kadın Konuları Komisyonu Başkanlığının resmi daveti üzerine 6-9 Şubat 2022 tarihleri arasında temaslarda bulunmak üzere Özbekistan'ı ziyaret etti.

Milletvekili Dr. Fatma Aksal başkanlığındaki Türk heyeti ilk olarak Özbekistan Âli Meclisi Senato Başkanı ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Sayın Tanzila Narbayeva ve beraberindeki heyet ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda ticaret, ekonomi, yatırım ve diğer alanlarda ikili işbirliğinin güçlendirilmesi, kadın temsilinin arttırılması, iki ülke arasında kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi, kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi de dahil olmak üzere iki ülke arasında öncelikli ekonomik işbirliğinin kurulması ve iki ülkenin bölgeleri arasında doğrudan temasların kurulması üzerinde duruldu.

Kadınların ekonomik fırsatlarını gerçekleştirme alanı da dahil olmak üzere her iki ülke için öncelikli alanlarda ikili işbirliğini güçlendirmek için ortak proje ve programların uygulanması yoluyla etkin işbirliğini genişletmek için bir fikir birliğine varıldı.

Başkan Aksal, ülkedeki temasları kapsamında ayrıca Yasama Odası Aile ve Kadın Konuları Komisyonu Başkanı Maksuda Varisova ve Uluslararası İşler ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı Dilorom Fayziyeva ile Türk Heyeti onuruna verilen yemekte bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde her iki ülkedeki kadın sorunları üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu ve deneyimler paylaşıldı.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da ülke parlamentosunun alt kanadı olan Yasama Odasının Birinci Başkan Yardımcısı ve Özbekistan- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Akmal Saidov ve beraberindeki heyet ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi.

Aksal toplantıda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özbekistan'ın dost ve kardeş ülke olduğunu, iki ülke arasında tüm alanlardaki ilişkilerin hızla gelişmekte olduğunu belirten Aksal, “İkili ilişkileri daha ileriye taşımak için parlamentolar arasındaki ilişkilere çok önem veriyoruz. Bu ilişkileri çok daha ileriye taşımayı düşünüyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER