AK Partili Aksal, “Turizm yatırımları devam edecek”

AK Partili Aksal, “Turizm yatırımları devam edecek”

AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Fatma AKSAL; 2022 yılı Kültür-Turizm yatırımlarına dair değerlendirmelerde bulundu.
Aksal açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Kültür ve Turizm potansiyeli en yüksek illerimizden biri olan Edirne’mize yakışır bir il halk kütüphanesi müjdemizi vermiştik. 2022 yılı yatırım programı dahilinde Edirne İl Halk kütüphanemiz en son teknoloji ve göz dolduran modern mimarisi ile okuyucu salonları, süreli yayın salonu, bebek ve çocuklar için salonlar, kent kitaplığı, konferans salonu, cep sineması, engelliler için salonlarından oluşacak. Hem bilgi hem mimarinin buluştuğu bir eser olarak en kısa sürede tamamlayıp inşallah hemşehrilerimizin ve milletimizin hizmetine sunacağız.

2. Beyazıt Külliyesi ve eski eserlerin restorasyon ve onarımı çerçevesinde etüt proje ve restorasyon çalışmalarımız 2022 yatırım programında devam eden projelerimiz arasında. Bakanlıklarımız eliyle, ilgili kurum - kuruluşlarımızın çalışmalarıyla, mevcut ve yapılacak olan projelerimizle medeniyet beşiği Edirne’mize yatırımlara devam edeceğiz.

2022 yatırım programımız kapsamında kültürel yatırımlarımızın başında gelen, sadece Edirne değil ülkemiz ve dünya kültürel mirası olan, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Edirne Selimiye Cami restorasyonunu da en kısa zamanda inşallah tamamlayacağız. Bizim için Selimiye restorasyonu ecdadımızın mirasını gelecek nesillere aslına uygun aktarabilmek açısından çok önemli. Kültürel mirasımıza Edirne’mizin tarihi ruhuna hassasiyetle önem veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımıza hemşehrilerim adına teşekkür ederim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER