AK Partili Fatma Aksal, İYİ Partili Zafer Sarıkeçe’ye yüklendi

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, gündemi değerlendirdi. Sazlıdere’de yapımı BOTAŞ tarafından devam eden FSRU Limanı’na karşı, geçtiğimiz günlerde düzenlenen mitinge atıfta bulunan Aksal, “Haritada Saros’un yerini gösteremeyecek HDP milletvekilinin, mitingde ne işi var?” dedi.

AK Partili Fatma Aksal, İYİ Partili Zafer Sarıkeçe’ye yüklendi

TBMM KEFEK (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, dün, Keşan İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya, Aksal’ın yanı sıra; İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin ve parti yöneticileri katıldı.

Keşan’da yakın zamanda yapılan Saros’uma Dokunma Mitingiyle ilgili şunları söyledi: Haritada Saros’un yerini gösteremeyecek HDP milletvekilinin, Keşan’da Saros’uma Dokunma Mitinginde ne işi var? HDP bu mitinge destek veriyorsa, hemşerilerimin bunu düşünmesini istiyorum. FSRU Limanı konusunda endişesi olan ve bir şeyler söylemek isteyen Edirneliler, Trakyalılar gelsinler başımızın tacıdır. Ama HDP milletvekilleri, Keşan’a ve Saros Körfezi’ne yapılacak proje hakkında söz sahibi olamazlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.” Saros’uma Dokunma Mitingine katılan İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe’ye de yüklenen Aksal, “HDP’li milletvekiliyle neden yürüyorsunuz?” eleştirisinde bulundu.

“Doğayla, modern hayatın sağladıkları arasında denge kurmak zorundayız”
Saros Körfezi’ne yapılan FSRU Limanı projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aksal, “Saros dünyanın en güzel körfezlerinden biridir.” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Keşanlılar ve bizim için çok kıymetli. Hiçbirimiz Saros Körfezi’ne bir zarar gelmesini istemiyoruz; ama bir de hayatın gerçekleri var. İnsanlara modern hayatın kendilerine sağladıkları kolaylıkları da istiyorlar. Bir tarafta modern hayatın bize sağladıkları diğer tarafta doğanın korunması. Doğayla, modern hayatın sağladıkları arasında denge kurmak zorundayız. Bölgemizde insanlarımızın doğal gaz talebi var. Keşan’da yaklaşık 3 yıl önce nefes alınmıyordu. Doğal gaza geçildiği için daha rahat nefes alınıyor. Trakya, hem konut hem de sanayi anlamında en fazla doğal gaz tüketen bölgesidir. Biz, Trakya’nın doğal gaz arz güvenliğini sağlamak zorundayız. FSRU Limanı, mevcut alana değil, başka bir yere yapılsın deniyor. Saros Körfezi’nin her yeri birbirinden önemlidir. Keşke Saros’a çivi çakmadan doğal gazı buraya getirebilsek ve Trakya’nın arz güvenliğini sağlayabilsek. Gökçetepe’nin karşı kıyısında bulunan Yunanistan’a bağlı Dedeağaç’ta benzer bir liman yapılıyor. Sadece Yunanistan’ın değil; Bulgaristan ve Güney Avrupa’nın taşıma hattını sağlayacak. Bizim buraya yapılan limanla hem Trakya’nın hem de ülkemizin bölgesel güç olmasını sağlanacaktır. Projenin özenle yapılması için büyük gayret sarf ediyoruz.”
“100 bin fazla fidan dikildi, ihtiyaç olursa yine dikeriz.”
Fatma Aksal
, sözlerini, liman ve boru hattı sırasında bölgedeki ağaçların durumu ile ilgili konuşarak sürdürdü Bölgede ağaçlar kesilecek diye kıyameti kopardılar. O alanda yaklaşık 7 bin 500 tane ağaç vardı. Biz bunların 5 bin tanesini taşıdık. Bölgeye zeytin ağacı ve lavanta diktik. 100 bin fazla fidan dikildi. İhtiyaç olursa yine dikeriz. İnşaat aşamasında bizzat takip ediyoruz. En ufak sıkıntı çıktığında, ‘kardeşim durun bu böyle olmaz’ dedik. CHP’nin istemezükçü zihniyeti, birinci, ikinci ve üçüncü köprü yapılırken karşı çıktılar. Kanal İstanbul’u istemeyenler yine aynı kişilerdir. Haritada Saros’un yerini gösteremeyecek HDP milletvekilinin, Keşan’da Saros’uma Dokunma Mitinginde ne işi var? HDP bu mitinge destek veriyorsa, hemşerilerimin bunu düşünmesini istiyorum. FSRU Limanı konusunda endişesi olan ve bir şeyler söylemek isteyen Edirneliler, Trakyalılar gelsinler başımızın tacıdır. Ama HDP milletvekilleri, Keşan’a ve Saros Körfezi’ne yapılacak proje hakkında söz sahibi olamazlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Çevre ve doğa bizim için çok kıymetlidir. AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden bu yana dünyada en fazla ağaçlandırma yapan ülkelerden biriyiz.”
“Birlikte hareket edip de, utanmayacak mısınız?”
Saros’uma Dokunma Mitingi’ne katılan İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe’ye de yüklenen Aksal, şunları söyledi: “HDP’li milletvekiliyle neden yürüyorsunuz? Birlikte hareket edip de, utanmayacak mısınız? İYİ Parti’nin HDP’yle ortak hareket ettiği biliniyor.”
“Sadece seçim zamanı çalışmıyoruz”
Muhalefet partilerinin uzun zamandır erken seçim söylemini dile getirdiğini hatırlatarak, sözlerine devam eden Aksal, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız, il gezilerine başlayınca ülkeyi seçim alanına çevirdiniz şekilde eleştiriyorlar. Biz, sadece seçim zamanı çalışmıyoruz. Biz, pandemiye rağmen sahada çalışmaya devam ettik. Biz, kalabalık toplantılar yapmayı ve insanlara dokunmayı seven bir partiyiz. Maalesef bunu yapamadık. Tedbirlerin gevşemesiyle birlikte daha çok sahada olacağız ve insanımıza daha fazla dokunacağız. Bunları yapabilmemiz ve çocuklarımızın okullarına gitmesi, arkadaşlarına kavuşması için aşımızı olalım.”
“Kıbrıs’a yapılan binalarla kalıcı olduğumuzu ve hiçbir yere gitmeyeceğimizi anlatmış olacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs ziyareti hakkında da, konuşan Fatma Aksal, “Cumhurbaşkanımızın, Kıbrıs ziyaretine bende katıldım. Bizim için Hataylı, Edirneli vatandaşlarımız ne ise, Kıbrıslı vatandaşlarımızda aynıdır. Her zaman Kıbrıs’ın yanında olduk. Bundan sonra da, daha fazla olmaya devam edeceğiz. Türkiye’de ne varsa, Kıbrıs’ta da, o olsun istiyoruz. Kıbrıs’ta çok kötü şartlarda olan meclis binası ve İngilizlerden kalma bir başkanlık binası var. Kıbrıs’a yakışır bir külliye ve meclis binası yapacağız. Bırakılan eserler ve oraya yerleşmeniz çok anlam ifade ediyor. 550 yıl önce yapılmış Selimiye ile Osmanlı, Edirne’ye mührünü vurmuştur. İnşallah Kıbrıs’a yapılan binalarla kalıcı olduğumuzu ve hiçbir yere gitmeyeceğimizi anlatmış olacağız. Her zaman yanlarında olacağız.” şeklinde konuştu.
“Keşan-Enez karayolunun bir an önce yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz”
Keşan-Enez Karayolu’nun durumuyla ilgili konuşan Fatma Aksal, şöyle devam etti: “İşim nedeniyle, en çok kullandığım yollardan biridir. Yolun yapılmasının ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bakanımıza daha önceki dönemlerde ve benden önceki milletvekillerimiz gündeme getirdiler. Bakanımızla yolun yapılması konusunu görüştük. Enez’e liman gümrüğü yapılıyor. Gümrük yapılmasıyla birlikte mevcut yolun yükü artacaktır. Önümüzdeki dönem bütçe görüşmeleri başlıyor. İnşallah Keşan-Enez Karayolu’nu programa aldırırız ve yakın zamanda ihalesini yapılıp, çalışmalar başlarız. Yolun bir an önce yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”
“İnsan yetiştirmek bina yapmak kadar kolay değil”
Keşan Devlet Hastanesi’ndeki yaşanan doktor eksiği hakkında sorulan soruya cevap veren Aksal, şunları söyledi: “Eksiklik hakkında bilgimiz var. Biz, çok güzel ve modern binalar yaptık. Ancak, insan yetiştirmek bina yapmak kadar kolay değil. Bir uzman hekimin yetişmesi uzun zaman alıyor. Türkiye’deki uzman doktor sayısı istenen düzeyde değil. Hekim açığımız var. Her şeye rağmen en iyi illerden biriyiz. İnşallah doktor açığımızı kısa sürede tamamlarız. Önümüzdeki atamada bu açığı gidereceğiz.”
“Kapanmamak için aşı olunmalı”
“Vaka sayılarının artmasıyla birlikte yeniden kapanma dile getiriliyor. Yeniden kapanma yaşanır mı?” şeklindeki soruya cevap veren Fatma Aksal, sözlerini şöyle tamamladı: “Vaka sayılarında son günlerde bir artış var. Vaka sayılarındaki artış hastaneye yansımış değil. Hastane kapasitelerinde herhangi bir sıkıntı yok. Hastane kapasitesinde sıkıntı olmazsa ve hastalanan insanları tedavi edebiliyorsak, kapanmaya gidilmez. Sağlık sistemini zorlamaya başlarsak, kapanmak zorunda kalınabilir. Kapanmamak için aşı olunmalı. Pandemideki en büyük silah aşıdır. Kapanıp-kapanmama konusunda bir şey söylemek erken. Ben çok büyük bir kapanma beklemiyorum. Kısıtlamalar olabilir ama kapanma olacağını düşünüyorum.”
Dünya’yı saran bir COVİD-19 salgınıyla mücadele edildiğini ifade eden Fatma Aksal, “Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’nun testleri pozitif ancak, kendisi gayet iyi. Bu süreci iyi şekilde atlatıyor. Bunun en büyük nedeni de, aşı olmuş olmasıdır. Aşı olmak, coronavirüs olmayacağınız anlamına gelmiyor. Ama coronavirüs olunması durumunda çok hafif şekilde atlatılacağı anlamına geliniyor. Dünyanın bir çok yerinde yapılan çalışmalar var. ABD’de coronavirüs olup, hastanede yatanların %95’i hiç aşı olmamış insanlardır. Biz pandemiyi yeneceksek ve mücadeleyi kazanacaksak, bunun yolu aşıdan geçiyor. Uzun zamandır maske, mesafe, hijyen kurallarına uyuluyor. Ancak, bu çok sürdürülebilir değil. İnsanlar gerçekten bunaldılar. Çocuklarımız okullarını özlediler, işlerimize gitmemiz gerekiyor ve normal hayata bir an önce dönmemiz için bir an önce aşı olmalıyız.” dedi.


Kaynak: Keşan Online
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER