“AKP’nin hedefinde Türk Hava Kurumu var”

“AKP’nin hedefinde Türk Hava Kurumu var”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Türk Hava Kurumunun batırılmak istendiğini söyledi.
AKP’nin cumhuriyet kurumlarına kininden dolayı Türk Hava Kurumunu da yok etmek istediğini ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu yapılan uygulamalar ve kayyum atamalarıyla Kurumun çalışamaz hale getirildiğini belirtti.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu basın açıklamasında şunları söyledi:
“İcazetle kurulduğu için olsa gerek kayyumperverliği dillere destan AKP, Türk Hava Kurumunu da kayyum eliyle batırmak istiyor.
Türk Hava Kurumuna kayyum atamayı biliyorsunuz, ayağa kaldıracak adımları atmıyorsunuz.
Sırf Türk Hava Kurumu adından nefret ettiğiniz için uçaklarını çürüttünüz, ormanlarımızın yanışını izlediniz.
Şimdi, kurban derisi toplamasının önüne geçmeye çalışıyorsunuz. Fitre ve zekâtlarını bu kurumumuza vermek isteyen yurttaşlarımıza engel olmaya çalışıyorsunuz. Şubeleri çalışamaz hale getirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz.
20 yıldır iktidardasınız bir tane işe yarar kurum oluşturduğunuz, oluşturacak kapasiteniz yok. Bunun için bütün kininizle cumhuriyetin kurduğu kurumlara saldırıyorsunuz.
Cumhuriyet kurumlarına kindarlık bünyeye iyi gelmez. Yok etmeye çalıştığınız kurumlara sarılmak zorunda kalırsınız. Dün beğenmediğiniz Montrö’ye, kapattığınız hıfzıssıhhaya sarılmak zorunda kaldığınız gibi.
Kibir dağlarında kindarlıklarıyla yaşayanlar gidecek ama Cumhuriyet ve Cumhuriyet Kurumları sonsuza kadar yaşayacaktır.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 2 yıl Önce

Herkesten özür dileyerek bilmediğim için soruyorum
Türk hava kurumu yazıda belirttildigine göre fitre ve zekat kurban derisi vb. Yardımları aliyor bunlar ile ne yapıyor havacılık sektöründe veya başka bir yerde mi kullanıyor...

SIRADAKİ HABER