Başkan Ünsal, mecliste son yaşananlara cevap verdi

Başkan Ünsal, mecliste son yaşananlara cevap verdi

İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri, basın açıklaması gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi,
“Değerli Basın Mensupları ve Kıymetli Hemşerilerim;

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bazı olaylarla ilgili olarak kamuoyunu ve halkımızı yanlış yönlendiren kişilerin olduğunu öğrendik. Hem halkımızı daha iyi bilgilendirmek hem de kamuoyunu aydınlatmak adına böyle toplantı düzenlemek hasıl olmuştur.
18 Ağustos 2023 tarihinde yapılan İpsala Belediyesi meclis toplantısıyla ilgili olarak şunları önemle belirtmek isterim. Meclisten talep ettiğimiz bütçe düzenlemesiyle ilgi ben ve arkadaşlarım seçim süreci dahil olmak üzere hep şunları söyledik. İpsala Belediyesi’nin gelirleri başka kanallara aktarılmadığı sürece, insanımıza dokunmayan gereksiz ve müsrif projeler yapılmadığı sürece kendi halkımıza hizmet etmek için fazlasıyla yeterlidir. Buradan yola çıkarak, üzerimize geçmiş dönemden kalan büyük borç yüküne rağmen, tasarruflarımızı en iyi şekilde yaparak bütçemizi İpsala Halkı’na fazlasıyla hizmet edecek kadar yeterli duruma getirdik. Bir konuyu daha özellikle belirtmek istiyorum. 4,5 Yıl önce göreve geldiğimizde Belediyemizde 145 İŞKUR Personeli görev yapmaktaydı. Bizim dönemimizde ise tek bir İŞKUR programı bile açılmadı. Buna rağmen seçim sathında halkımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda istihdam gücümüzü tam zamanlı işçi olarak üç katına çıkardık. Şuan Belediyemizde 120’ye yakın işçi arkadaşımız sendikal hakları verilmiş bir şekilde ve bir çok belediyeden daha iyi ücretlere çalışmaktadır. Bununla birlikte ilçemizde geçmiş dönemden 3 kat daha fazla 204 Bin mt2 ara yol yaparak İpsalalı Hemşerilerimize verdiğimiz sözler karşısında yapılmadık ara sokak bırakmadık. Ayrıca bu güne kadar çöp konteynırı gibi bir çok sarf malzemesini de kendi öz bütçemizden aldık. Araç parkımızda insanlarımızı diret etkileyecek hizmetler yapabilmesi için vidanjör, şehir içi minibüsleri gibi araçlarla yine belediyemizin kendi öz bütçesinden alarak genişlettik.
Şimdi gelinen noktada ise ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ortadadır. Bugün aldığımızı birkaç ay sonra misli misli fazlasıyla alır duruma geldik. Bizimde geçen yıl yaptığımız bütçe planlamasında masraf ve gider olarak tahmin ettiğimiz rakamlar 2 hatta 3 katına çıkmış durumdadır. Asgari ücret geçen yıl 5.500 TL iken şuan 11.420 TL’dir. Taş yapım işinin mt2’si geçen yıl 78 TL iken bu yıl 178 TL’ye denk gelmektedir. Park / bahçe malzemelerinden akaryakıt giderlerine kadar her kalemin maliyeti ikiye üçe katlanmış durumdadır. Bizlerde Belediye Meclisindeki arkadaşlarımızdan şunu talep ettik; ‘’Arkadaşlar kredi istemiyoruz. Borçlanma için yetki istemiyoruz! Paramız yeterince var, parasal sorunumuz yok. Ancak bütçede harcama yapmak için bazı kalemlerde rakamsal rahatlama istiyoruz. Mevcut maaşların çıkışını yapmak ve yeni istihdam yaratmak için rakamsal düzenleme istiyoruz. Yapımı bitmek üzere olan yollarımızı tamamlamak ve projelendirdiğimiz parklarımızı bitirmek için bütçede düzenleme istedik. Tasarruf ederek birikim yaptığımız paramızı İpsala Halkı’nın hizmetine kullanmak için önümüzü açmalarını istedik. Ancak halka hizmet için seçildiğini iddia eden fakat sadece koltuk peşinden koştuklarını sonradan anladığımız bazı meclis üyelerimiz bunlara karşı çıktı. Önümüzdeki seçim öncesi bizim kolumuzu, kanadımızı kırabileceklerini düşündüler. Fakat ben ve arkadaşlarım bu hizmetleri ne pahasına olursa olsun halkımızla kavuşturacağız. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi.
Göreve geldiğimiz 11 Nisan 2019 tarihinden bu yana İpsala Belediyesi hiç olmadığı kadar İpsalalıların Belediyesi olmuştur. Yüzlerce vatandaşımıza bahçe temizliğinden odun kesimine, ilaçlamalardan kepçesine, kamyonuna kadar her başı sıkışan vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bizleri bu süreçte hem çok üzen hem de şaşırtan durum ise bizim listemizden seçilen CHP Meclis Üyelerinin AKP Meclis Üyeleriyle birlikte hareket ederek yol almasıdır.
Tahmin ediyorum ki bu durum Türkiye’de tektir. Biz, hiç bir zaman koltuk sevdasının hizmet sevdasının önüne geçmesini anlamadık ve buna müsaade etmedik. Çünkü biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir.
Festival ile ilgili konuya gelince İpsala’mızın tanıtımına büyük katkısı olduğunu düşündüğümüz ve bu bölgenin en eski festivallerinden biri olan geleneksel İpsala Çeltik Festivali’nin bu yıl 22.sini yapacağız. 21 Yıldır Belediye Başkanlarının uhdesinde yapılan festivalimiz bu yıl AKP ve CHP meclis üyelerinin ortaklaşa hareketi ile benim yetkimden alınarak kurulan komisyona devredilmiştir.
Komisyonda festivalimizin başından sonuna tertip etmek için çalışmalara başlamıştır. Ancak bu kapsamda bazı aksaklıkları da söylemeden geçmeyelim. Pandemi sebebi ile ara verilmek zorunda kalan ve sadece iki kere düzenleyebildiğimiz festivalimizde yıllardır alışıla gelmiş gelenekselleşen tüm yarışmaları ve organizasyonları yapma gayretinde olduk. Ancak komisyon üyesi AKP-CHP ortaklığında ki arkadaşlar, pirincin ve festivalimizin tanıtımına büyük katkısı olan ayrıca kadınlarımızın yoğun ilgisi bulunan pirinç yemekleri yarışmasını, İpsala’mızın önemli bir değeri olan İpsala Sporumuzun sezon açılışını ve bisiklet yarışmasını festival programından çıkarmışlardır. Kamuoyunda tarafımızca yapıldığı söylenen bu uygulamaların hiç biri bana ve arkadaşlarıma ait değildir. Ağırlıklı olarak Komisyon üyelerinden AKP ve CHP’li üyeleri tarafından yürütülen süreçteki tüm aksaklıklara rağmen bizler festivalimizin en iyi şekilde yapılması için tüm gücümüzle çalışmaya hazırız. Zaten şuan festival programında bulunan uluslararası folklor grupları daha geçen yıl çalışması yapılmış ve hazırlanmıştır. Kimse stant yeri belirleyerek kerameti kendinde aramasın. Bu bir ekip işidir ve İpsala Belediyesi’nin tüm etmenleri, Başkanından işçisine bu süreçte en üst düzey çalışmayla sahada olacaktır.
Halkımıza buradan bir müjde vermek istiyorum. Festival programından çıkarılan etkinlikleri önümüzdeki günlerde yapacağımız Kel Aliço Geleneksel Yağlı Güreşlerimiz kapsamında yapacağız.

Bir diğer konu ise kamuoyuna ve halkımıza CHP-AKP birlikteliğini açıklayamayan ama konuyu çarpıtmaya çalışan hasbelkader bir dönem Başkan adayı olan CHP üyesi arkadaşımızın sokak lambaları ile ilgili olarak gündem yaratmaya çalıştıklarını gördük.
Değerli İpsalalılar, bizler şöyle düşündük; Fatih Mahallesi giriş yolu, TOKİ konutları yolu, Roman TOKİ konutları ve diğer mahallelerimizde eksik olan sokak lambalarına ihtiyacımız olmuştur. Bizlerde İpsala’mızın girişi, tanıtımı ve ilk intiba olarak önemli gördüğümüzden bu caddeye yeni sokak lambaları alarak buradan çıkacak 5 yıl önce alınmış, çalışır durumdaki lambalarımızı da ihtiyaç olan bölgelere takmayı planladık. Bazılarının dediği gibi yola atılan masraf değil halkımıza hizmet için planladığımız bir süreçtir. Ancak tabi kahve köşesi kulislerinden başka bir şey bilmeyenlerden bu hizmet anlayışını anlamalarını beklemiyoruz. Son olarak 4,5 yıldır görev sürecimde halkımız vicdan terazisinde bizleri de en iyi şekilde tarttığından şüphem yok. Kimseyi ötekileştirmeyen, insan odaklı hizmet anlayışımıza yeni dönemde de devam etmek birinci önceliğim olacaktır. Halkımızın ferasetine güvenerek 7 ay sonra tekrar meydanlarda olacağım. Allah yolumuzu açık etsin. Kamuoyuna ve halkımıza saygılarımı sunuyorum."

Abdullah Naci ÜNSAL

İpsala Belediye Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit duygulu
Halit duygulu - 9 ay Önce

kazandığı büyük şehir belediyelerinde İYİ lerin katkısını göremeyen ve herfirsatta iyilere saldıran chp bunun yanıtını seçimlerde alıcak. ve iyiler yine CHP ile ittifak yaparsa şahsım adına o yapılanmaya oy vermeyeceğim.sayin kemal beyde silkinip etrafına kümelenen içlerindeki irlandalilari görsün.

SIRADAKİ HABER