BTP Lideri’nden çarpıcı anayasa çıkışı

BTP Lideri’nden çarpıcı anayasa çıkışı

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından “Dört madde yerine 4 siyasetçi değişse Türkiye rahat edecek” dedi.
BTP lideri paylaşımında şu ifadeleri kullandı;
“Anayasa’dan dört madde değişeceğimize, Türkiye’den dört siyasetçiyi değiştirsek tüm Türkiye rahat edecek.”
Hüseyin Baş’ın bu paylaşımı sosyal medyada büyük yankı buldu, çok sayıda beğeni adı.
“Muhalefet Ayasofya'da gelmediği oyuna burada geliyor”
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Oda TV’de katıldığı programda da Türkiye’nin gerçek meselesinin anayasa değil ekonomi olduğunu ifade ederek muhalefetin iktidarın oyununa geldiğini söyledi.
Hüseyin Baş şu ifadeleri kullandı; “Son anayasa çıkışı ile birlikte iktidar seçim tarihi 2023'e demirledi gibi bir durum var. Muhalefet Ayasofya'da gelmediği oyuna burada geliyor. Türkiye'nin gerçek problemi anayasa değil, Türkiye'nin gerçek problemi ekonomi. İktidarı ekonomi gündeminden çıkartmayacaksın. Sen eğer Meclis içi bir muhalefet isen iktidara oradan gideceksin. Türkiye'de problem ekonomi. İnsanlar evine ekmek götüremiyor, İnsanlar açlıktan intihar ediyor. Bu gündemden çıkıp anayasa konuşuyoruz. Sen anayasaya uydun da, anayasa seni bir konuda engelledi de anayasayı mı değiştiriyoruz. Türkiye'de ihale kanunları anayasaya uygun mu yapılıyor, ceza hukuku anayasaya uygun mu işliyor, gözaltı süreleri anayasaya uygun mu işliyor? Hayır! Yerel mahkeme anayasa mahkemesinin kararına uyuyor mu? Anayasa diye bir şey mi kaldı? Delik deşik ettiniz, şimdi de değişelim diyorsunuz. Bu anayasayı bu kadar dövdüğünüz yeter. Bizim meselemiz ekonomi, o yüzden ekonomiyi konuşmamız lazım. Ekonomiyi konuşmadığımız sürece, Türkiye'nin gerçeklerini konuşmadığımız sürece, sosyal adaleti konuşmadığımız sürece biz Türkiye'de seçim bile yapamayız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER