Büyüyen mülteci sorununa ilk öneri DP’den geldi

Büyüyen mülteci sorununa ilk öneri DP’den geldi

Edirne’nin İpsala ilçesinde yaşanan mülteci sorununa ilişkin ilk açıklama Demokrat Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan Selvi’den geldi.
İlçede yaşanan mülteci sorununa dikkat çeken Başkan Selvi, İpsala Kaymakamlığı’na ve kolluk kuvvetlerine acil eylem çağrısında bulundu.
Başkan Selvi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Değerli İpsalalılar, Sayın Basın Mensupları; Son günlerde ilçemizde yaşanan mülteci sorununda gözle görülür artışlar olmaktadır. Son zamanlarda ilçemizde özellikle Bayrambey Mahallesi’nde BİM, A 101 ve fırın önünü mesken edinip, vatandaştan para veya yiyecek istemektedirler. (Tabi ki durumlar vahim…)
Ama bu yetmezmiş gibi yine Bayrambey Mahallesi’nde kapılar yumruklanmaya ve çalınmaya başlanmıştır. Eğer bu durum böyle giderse bunun sonu iyi olmayabilir.
Buna önlem alınmazsa çok daha vahim olaylar yaşayabiliriz. Bir oy uğruna bunları ülkemize getirenler bu duruma el atmalıdırlar. Zamanla rahmetli Turgut Özal da, Bulgar Cumhurbaşkanı Jivkov, istiyorsan sen de gel demişti. Ama gelenler öz be öz kendi insanlarımızdı. Bunlar kim ya… !
Bizim askerlerimiz bunların topraklarında bunlar için çatışıp can verecekler, bunlar da gelecek ülkemizde nargile içip, yan gelip yatacaklar. Yok öyle bir şey.
Sayın Kaymakamımız ve kolluk güçleri, derhal bu olaya el atmalı. Ve acilen İpsala dışında bir sığınma yeri yapılmalı. Ve bir an önce geldikleri yere gönderilmelidirler. Saygılarımla…”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER