CHP Edirne İl Başkanı Kahraman, “3 Vekil çıkaracağız”

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, “Edirne’nin mahallelerinde, ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde tüm örgütümüzle beraber sahaya ineceğiz ve çalışmalarımızı hızlandıracağız. Edirne’den 3 Milletvekili çok rahat çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

CHP Edirne İl Başkanı Kahraman, “3 Vekil çıkaracağız”

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Millet İttifakı’nın 30 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen toplantısından ardından il başkanlığında basın mensuplarının katılımıyla beraber yaptıkları çalışmalardan bilgiler verdi. Edirne İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısına İl Başkanı Samet Kahraman ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber katılım gösterdi.
Başkan Samet Kahraman, “Ankara’da Grup toplantısından sonra genel başkanımızla görüşme imkanı bulduk. Orada genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da bizlerden Edirne’de yapmamız gereken taleplerini söyledi. Pazartesi ilçe başkanlarımızla beraber, belediye başkanlarımızla beraber oturacağız. Yol haritamızı çıkaracağız. Önümüzdeki hafta hep beraber tüm örgütümüzle beraber sahaya ineceğiz. Bütün ilçelerde, bütün beldelerde çalışmaya başlayacağız” dedi.
YOĞUN BİR ANKARA TOPLANTISI OLDU
30 Ocak Pazartesi günü Ankara'daydık. Ortak politikalar ve mutabakat metni toplantısına gittiklerini ifade eden Kahraman, “Gayet güzel, geniş katılımlı bir toplantı oldu. 9 ana maddenin ve 2 binin üzerinde de maddeyle beraber çok ciddi anlamda güzel ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Çok kalabalıktı. Diğer partilerin il başkanlarıyla beraberdik. Sonrasında akşamüstü genel merkezimizde aynı gün il başkanları toplantısı gerçekleştirdik. Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel' ile beraber 2 saate yakın 81 ilin il başkanıyla beraber toplantı gerçekleştirdik. Bildiğiniz üzere birçok il başkanı da yeni bu süreçte istifa eden il başkanlarımızın yerine benim gibi 40 civarında il başkanı, yeni il başkanı vardı. Hem bir tanışma toplantısıydı hem de seçim süreciyle alakalı neler yapmamız gerektiği şeklinde bir fikir alışverişinde bulunduk. Akabinde akşam yine Oğuz Kaan Salıcı'yla beraber, hep beraber güzel başbaşa sohbet etme imkanımız oldu. Hem Edirne'yi konuştuk, hem bölgeyi konuştuk. Seçimde neler yapacağımızı istişare ettik. Ertesi gün partimizin grup toplantısına katıldık. Çok güzel ve heyecanlı bir toplantı gerçekleştirdik. Grup toplantısından sonra genel başkanımızla görüşme imkanı bulduk. Orada genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da bizlerden Edirne’de yapmamız gereken taleplerini söyledi. Biz de Edirne’de iktidara giderken en çok oyu nasıl alabiliriz diye beraber konuştuk. Bununla ilgili de neler yapacağımızı anlattık. Oradan gayet memnun ayrıldık” dedi.


PAZARTESİ GÜNÜ SEÇİLMİŞLERLE TOPLANTI YAPACAĞIZ
Şimdi de biz hiç vakit kaybetmeden ilçelerimizi gezdik, üyelerimizle buluştuk. Onlarla beraber fikir alışverişinde bulunarak önerileri dinlediklerini dile getiren Kahraman, “Onun eşliğinde de bu pazartesi ilçe başkanlarımızla beraber, belediye başkanlarımızla beraber oturacağız. Yol haritamızı çıkaracağız. Önümüzdeki hafta hep beraber tüm örgütümüzle beraber sahaya ineceğiz. Bütün ilçelerde, bütün beldelerde çalışmaya başlayacağız. Göreve geldiğimizde aynı şekilde söylemiştik tüm üyelerimize kucaklayıcı olacağız diye. Hepsine gittik. Hepsiyle samimi bir şekilde görüştük. Seçimin seçimde onlara ihtiyacımız olduğunu belirttik. Onlar da gayet memnun ayrıldık. Onlarla beraber konuşmamızdan tabii onlar da bize varsa eksiklerimizi söylediler. Bizler onların notunu aldık. Yapmamız gerekenleri hepsini not ettik. Şimdi de önümüzdeki hafta itibariyle de startı vereceğiz. İnşallah güzel bir çalışma yapacağız. Bugün eğer 14 Mayıs ise tabii açıklanan tarih daha resmi değil ama bugün 99 gün var. Bizler de bu bilinçle hep beraber çalışacağız. Samimiyetle çalışacağız. Edirne'nin dört bir tarafına her yere dokunarak sahaya ineceğiz bu hafta itibariyle” diye konuştu.
ADAY ADAYI ARKADAŞLARIMIZIN SAHADA OLMASINDAN MEMNUNUZ
Şu anda tabii aday adayı arkadaşlarımız var. Sahada da çalışıyorlar. Bundan da çok memnun olduklarını ifade eden Kahraman, “Aday adaylığı süreci resmi olarak önümüzdeki ay itibariyle başlayacak. YSK süreciyle birlikte başlayacak açıkçası. Genel merkezimizin belli başlı maddeleri var. Süreç başladıktan sonra netleşecek. Önümüzdeki ay, süreç başladıktan sonra netleşecek. Çünkü bizler de YSK takvimi bekliyoruz. Ama aday adaylık süreci kesinleştikten sonra hem net sayı belli olacak. Bir çok ilde ittifak halinde de seçime girilecek. Burada daha yöntemin nasıl olacağı tam söylenmedi. Bununla alakalı ama tüm Türkiye çapında 81 ili tek tek altılı masa hepsini değerlendiriyor. Edirne şu anda baktığımız şeyde yok gibi duruyor ama bu son süreçte neler olur? Tabii yine de kesin bir şey söylemek mümkün değil. Açıkçası çok hassas gidiyor altılı masanın çalışmaları” dedi.
EDİRNE’DEN 3 MİLLETVEKİLİ ÇOK RAHAT ÇIKARACAĞIZ
Kahraman, “Buradan da oyumuzu çok ciddi anlamda arttırmamızı istedi genel başkanımız. Bizler o doğrultuda da sahada olacağımızı, çalışacağımızı ilettik kendisine. O da çok memnun oldu bu konudan. Bir kısa bir görüşmeydi bizim yaptığımız görüşme. Çok uzun bir görüşme değildi. Grup toplantısından sonra tabii birçok il orada hepsi görüşmek için sıradaydılar. Kısa bir görüşme yaptık ama verimli, güzel bir görüşmeydi. İlçelerde güzel bir heyecan vardı. Üyelerimizde güzel bir heyecan vardı. O bütünleşmeyi yaptık. Daha yolun aslında başındayız. Şimdiden sonra da sürekli hep sahada olacağız. Tüm ilçelerimizde olacağız. Yani bizim biz geçen dönem ucu ucuna kaçırmıştık 3’üncü vekili. Bu dönem alacağız. Yani 3 vekili çıkaracağız. Çok rahat çıkaracağız inşallah. Çünkü örgütteki o sıcaklığı, o heyecanı gördüm. Tüm örgütümüzle beraber sahaya inersek bunu başarmamız kolay olacak” dedi.

Kaynak: Mert SOYLU / EDİRNE GAZETESİ


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER