CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş’ten açıklama

CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş’ten açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi İpsala İl Genel Meclis Üyesi ve Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı İsmail Aliş, yaptığı açıklamada komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Başkan Aliş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantılarında komisyonumuza havale edilen, 2022 Afet Yılı ve Deprem Haftası “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatları” Kapsamında Edirne İlimizde Yapılan Çalışmaları nelerdir? Konuları hakkında komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde;


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması, Alınan Afet Farkındalık Eğitimlerinin, planların, yapılan hazırlıkların saha uygulamalarındaki eksiklerinin tespit edilmesi ve güncellenmesi amacıyla 2022 yılı “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu kampanyayla ilimizde 325 bin, ülke genelinde 56 milyon 677 bin vatandaşımıza ulaşıldı.

Bu kapsamda, 5 amaç doğrultusunda İlimiz dahil ülke genelinde yıl boyunca 54.302 tatbikat gerçekleştirilecektir.

Düzenlenecek Tatbikat Çeşitleri Şu Şekildedir;

1. Afet Müdahale Tatbikatları,

2. Tematik Tatbikatlar (Maden, Kış, Göç vb.)

3. Yangın Tahliye Tatbikatları,

4. Deprem Tatbikatları,

5. Sivil Savunma İkaz Alarm Tatbikatları

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü gereği Valiliklerimiz ve Kaymakamlarımız koordinasyonunda tüm illerde olduğu gibi İlimizde de eş zamanlı olarak 417 okulumuzda, 6.226 personelimiz ve 55.252 öğrencimizin katılımıyla "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirilmiştir.

Bu tatbikat ile deprem anında öğrencilerimize;

• “Çök-Kapan-Tutun”,

• Tahliye,

• Okul Toplanma Alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve kalıcı hale getirmektir.

Okul İdaresi ve Öğretmelerimizde;

• Okul idaresi tarafından hazırlanan “Okul Afet ve Acil Durum Planları’nda belirlenen müdahale süreçlerine ait görevlerin yerine getirilmesine yönelik pratik kazandırmak amaçlanmaktadır.

İlimiz genelinde yapılan başarılı çalışmalarından dolayı Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz başta olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER