CHP İpsala’dan Başkan Ünsal’a yanıt gecikmedi

CHP İpsala’dan Başkan Ünsal’a yanıt gecikmedi

Cumhuriyet Halk Partisi İpsala İlçe Başkanı Mıstık Ak, belediye meclis üyeleri Volkan Korkmaz ve Gürel Kale ile birlikte düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi;


“Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, çok kıymetli İpsala halkı. Bildiğiniz üzere son yapılan belediye meclis toplantısında bazı kararlar alınmış bu kararlar neticesinde de, İpsala Belediye Başkanı Sayın Abdullah Naci Ünsal ve İyi Partili Belediye Meclis üyeleri bir basın açıklaması yapmışlardır. İpsala Belediye Meclis Üyelerimiz Sayın Volkan Korkmaz ve Sayın Gürel Kale meclis kararına ilişkin bir açıklama yapacaklardır ama öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi İpsala İlçe Başkanlığı olarak da bir kısım açıklamalar yapma ihtiyacımız doğmuştur.”



“Öncelikle Sayın belediye başkanı açıklamasında, bir kaç gün sonra 100 yaşını dolduracak olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni hedef alan açıklamalarda bulunmuşsa da bizler cevabımızı Sayın Belediye Başkanı'na hitaben veriyoruz. İyi Parti'nin kurumsal yapısıyla, İyi Parti'ye oy veren vatandaşlarımızla ilgili herhangi bir söylemimiz bulunmamaktadır. Değerli kamuoyu, sayın belediye başkanı ittifak ruhundan ve bu ruh anlayışıyla hareket ettiğinden bahsetmiştir. Öncelikle bir atasözümüze vurgu yapmak isterim. ''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' sayın belediye başkanı yerel seçimlerde tüm diğer ittifak unsurlarının, aday olduğu, İyi Parti'nin ve Cumhuriyet Halk Partisinin desteği, üyelerinin çalışması, verdikleri oylar son olarak da İpsala halkının teveccühü ile belediye başkanı olmuştur.”



“Yerel seçim sürecinde belediye başkanımız yaptığı her konuşmasında İpsala'yı birlikte yöneteceğimiz vaadinde bulunmuştur, bu söylemler İpsala halkınca unutulmamıştır. Fakat yerel seçimin daha hemen ertesinde kuytu köşelerde dile getirdiği ''CHP bana destek vermedi, CHP'liler bana oy vermedi'' söylemini Keşan'da gazetecilere vermiş olduğu bir röportajda açıkça kamuoyuna beyan etmiştir. Bu açıklamalar dahi sözüm ona ''ittifak ruhunu benimsemiş'' sayın belediye başkanımızın zihin yapısını ortaya koymaktadır. Yapılan bu skandal açıklamalara karşın partimiz bir basın açıklamasında bulunmuşsa da, ''ittifak ruhuna bağlı'' belediye başkanımız ne bir tekzip, ne de bir özür yayınlamıştır. Söylediklerinin yanlış aktarıldığını dahi beyan etmemiştir.”



“Tüm bunlara karşın Cumhuriyet Halk Partisi İpsala, Belediye Başkanına el uzatmaktan yine de çekinmemiştir. Kitlesel gücü dışında İpsala Belediyesi'ne ve İpsala Halkına nasıl bir hizmet sağlayabiliriz düşüncesinde olan partimiz, Keşan CHP belediye meclis üyemiz Alaattin Öztürk'ün de öncülük ettiği şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir otobüs kazandırılmasına aracılık etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi İpsala İlçe Başkanlığı'nın çabasıyla kazandırılan otobüs ittifak ruhuyla hakarete eden sayın başkan tarafından yetersiz görülmüştür ki bir teşekkür dahi partimize çok görülmüştür. Bu çerçevede tüm İpsala halkı adına bir teşekkürü de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na da yapmak gerekiyor. Her ne kadar sözde ittifak ruhuna uygun sayın başkan, kent meydanımız için İBB’ye teşekkür etmese de biz 8 bin 524 İpsalalı adına teşekkürü bir borç biliriz.”



“Değerli kamuoyu, geçen yaklaşık 4 buçuk senelik süreçte, İpsala Belediye Başkanlığı'nın nasıl yönetildiği, kararların kimler tarafından alındığı, maaşlı bir personelin izni olmadan, belediye başkanının, vatandaşın ihtiyacını dahi karşılamaya araç-ekipman-personel gönderemediği malumunuzdur. Maalesef İpsala Belediye Başkanlığı tarihinin en basiretsiz belediye başkanı yönetimiyle de bu dönem karşılaşmış bulunmaktayız.”



“Tüm bunlarla birlikte geçen 4.5 yılın ardından ''ittifak ruhuna bağlı'' sayın belediye başkanına sormak isteriz; belediye meclis üyelerimizin her toplantı öncesi uyarmasına karşın, ilçe başkanlığımızın bu hususa dair sıkıntılarını dile getirmesine karşın hiçbir meclis toplantısından önce grup kararı alınması açısından Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte bir toplantı yapmış mıdır? Cumhuriyet Halk Partisi de bir kenara geçen süre içerisinde İYİ Parti İlçe Başkanlığı ile bir grup toplantısı yapmış mıdır? Sayın başkan Cumhuriyet Halk Partisi'ni hiçe saymaya çalıştığı gibi kendi partisinin de kurumsal yapısını hiçe sayan bir anlayıştadır.



“Sayın başkan son dönemde belediye meclis toplantılarından önce belediye meclis üyelerimizi dahi bilgilendirme amaçlı toplantılara çağırmamaya başlamıştır. Bu bakımdan hangi ittifak ruhundan bahsetmektedir. Anlamak mümkün değil.

Gerçi bizler yerel seçimlerin yaklaştığı bu süreçte, geçen son genel seçim sonuçlarını da önüne alan sayın başkanın Cumhuriyet Halk Partis'nin yaklaşık 2300 İYİ Parti'nin de yaklaşık 800 oy aldığını görmesi sonucunda hangi amaçlarla bu söylemlerde bulunduğunu gayet iyi anlamaktayız. Sayın başkan Cumhuriyet Halk Partisi seçmenini kendisine konsolide etmeye çalışan beyhude ve siyasi etiğe yakışmayan bir çaba içerisindedir. Oysa ki sayın başkanın endişe etmesine hiç gerek yoktur. Kendi söylemiyle ''zaten CHP'liler yerel seçimde ona oy vermemiştir''. Şimdi mi Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partililere ihtiyaç duymaktadır?”



“Yine sayın başkan açıklamasında İpsala Belediyesinde çalışan personelin büyük kısmının CHP'li olduğunu veya CHP sempatizanı olduğunu beyan etmiştir. Bu beyan sayın belediye başkanımızın ender doğru beyanlarından birisidir. İpsala Belediyesinde çalışan pek çok CHP'li ve CHP sempatizanı bulunmaktadır. Bu hususta sayın başkana kurumsal olarak samimi bir şekilde teşekkür ediyor fakat bu söylemi tehlikeli bulduğumuzu da belirtiyoruz. Temenni ediyoruz ki sayın başkan bu söylemiyle kendisine verdikleri oyu ve desteğini bildikleri kişileri; işleriyle, aşlarıyla tehdit etmemektedir. Zira o makamda o kişilerin desteği ve çabasıyla oturmaktadır. Tüm kamuoyuna en derin saygılarımla.”



Değerli kamuoyu, meclis iç işleyişi ile ilgili süreci sayın belediye meclis üyelerimiz açıklayacaklardır. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.





 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER