CHP Keşan: “Başkan Helvacıoğlu, Keşan’ı yönetemiyor”

CHP Keşan: “Başkan Helvacıoğlu, Keşan’ı yönetemiyor”

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, yapıldıktan kısa bir süre sonra bozulup sökülen; beton yol yerine asfalt yol olacak olan Muhtar Ali Çevikel Caddesi için Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na sorular yöneltti.

Pekcan, Kaç paraya anlaşıldı? Yüklenici firmaya ne kadar ödeyeceksiniz? Bundan sonra çıkacak maliyet ne kadardır?” diyerek sorularını sıralarken, önceki sözlerini hatırlatarak,Görünen odur ki daha önceki konuşmada da söylediğim gibi sayın başkan Keşan’ı yönetemiyor dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 27 Haziran’da söküm işlemleri devam eden Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde düzenlediği basın toplantısında yeniden yapılacak yol ile bilgilendirme yapmış, “Karayolları ile işbirliği yapıyoruz. Yol asfalt olacak. Beton yolun parasını bu yol yapılmamış gibi firmadan düşüyoruz. Çünkü yapımı 10-15 gün sürecek. Bitümü biz alıyoruz. Bütün malzemelerde karayollarından. Belediyemiz kazanıyor. İhalenin rakamını firmadan aşağıya çekiyoruz. Bu yolun parasını ödemiyoruz. Eksik ödeyeceğiz bu yolu yapmadığı için. Kaldırımlar tamir olacak, bozuk olan yerler yenilenecek. Yolun en geç önümüzdeki hafta Cumartesi ya da Pazartesi günü biteceğini söyleyebilirim. Belediyeye maliyet yok. Ortalama 500 bin liraysa bu yolun maliyeti biz firmaya parayı ödemiyoruz. Bütçe belediyeye kalıyor. Karayollarına yaptırdığımızda da 200-300 bin beklentimiz var. İşçilik, serme, sıkıştırmayı karayolları yapacak. Sanayi katılım yolu gibi olacak demişti.

Helvacıoğlu’nun bu sözlerine bugün CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’dan tepki ile birlikte sorular da geldi.

Muammer Aksoy Caddesi yapıldığında, beton asfaltın doğru bir tercih olmadığını kendisi ve Belediye meclis üyeleri tarafından dile getirildiğini kaydeden Pekcan, şu şekilde konuştu:
Burada olmadığı görüldü, niye Ali Çevikel‘e devam ettiniz?”
Bu tür işler yapılırken önce araştırmak, bu konudaki otoritelere sormak lazım. Bunları yapmıyor başkan. Altında su borusu, elektrik, kanalizasyon vs. beton asfaltın uygun olmadığını bu konudaki yetkin insanlar söylüyorlar. Ona rağmen yapıldı. Olmadı da. Dün de konusu geçti basındaki arkadaşlar sordular. Kocaman kocaman oyuklar var orada. Onları nasıl tamir edeceklerini düşünüyorlar şu anda. Demiştik ki burada olmadığı görüldü. Niye Ali Çevikel’e devam ettiniz beton asfaltı? Çok daha kötü bir şekilde o beton asfalt yapıldı ve benim hatırlamadığım Keşan tarihinde görülmeyen yaklaşık 2 ay içerisinde yol yeniden yapılıyor.
“Başkan yol yakınken cevap versin”
Olmadı yapılacak ama başkanın hep söylediği şeffaflık var ya burada bir sıkıntı var. Dünkü yolda yaptığı açıklamayı izledim. Daha önce başkan diyordu ki bu yolda bir imalat hatası var. Raporlar var. Bu yolu yüklenici firma kaldıracak ve tekrar yapacak. Sonra dedi ki öyle olmayacak. Dün diyor ki burayı kaldıracağız ama üstünü asfalt yapacağız. Bakıyorum ki belediye araçları kiralık araçlar ve belediye çalışanları var. Bir karmaşa var orada. Sonra diyor ki para ödemeyeceğim onlara sonrada diyor ki bir miktar ödeme yapacağım onlara. Asfaltın bitümünü alacağım, işçiliği karayolları yapacak. Karayollarına ne kadar ödeyeceksin? Rakam söylemeye çalışıyor. Yanında bir müdür var ortada rakam yok. başkandan rica ediyorum şeffaflık adına. Biz bunları öğreneceğiz zamanı geldiğinde yapılabilecek şeyler varsa onları da yapacağız da şimdi yol yakınken başkan bir açıklama yapsın. Ama şifaen değil belgeleriyle yapsın. Muammer Aksoy ve Muhtar Ali Çevikel ne kadara ihale edildi? Yüklenici firmaya ne kadar ödendi?
Başkan, Keşan’ı yönetemiyor
Ali Çevikel’i yüklenici firma tekrar yapacaktı hiç bir bedel ödemeyecektik. Şimdi bundan vazgeçildi. Yüklenici firmaya bir miktar para ödeyeceğiz diyor. Ona ne kadar ödeyecek? Asfalt için ne kadar ödeyecek? Belediye işçileri orada çalışırsa ne olacak? Bozuk kaldırımlar yenilenecek diyor. Kaldırımlar yenilendikten sonra bununla ilgili bir para mı ödeyecek? Keşan halkı, ben, partimiz herkes çok merak ediyor. Toplam rakam nedir? Kaç paraya anlaşıldı? Yüklenici firmaya ne kadar ödeyeceksiniz? Bundan sonra çıkacak maliyet ne kadardır? Bunları açıklarsanız siz de rahatlarsınız biz de rahatlarız. Görünen odur ki daha önceki konuşmada da söylediğim gibi sayın başkan Keşan’ı yönetemiyor.
Beton asfaltın üstüne normal asfalt atmak, bir felaket ve kamu zararıdır
Ben ona istifa et demeyeceğim. Haddim değil benim, Keşan halkı seçmiştir. Maalesef süresini tamamlayacaktır. Bizde mümkün olduğunca destek olmaya çalışacağız. Çünkü bir karmaşada zarar görecek olan Keşan halkıdır. Keşan halkının zarar görmemesi için normal şartlarda farklı tepkiler verebileceğim bir çok şeyi kulağımızın arkasına atıyoruz. Muammer Aksoy’la ilgili başka bir söylemi de var başkanın. Beton asfaltın üstüne normal asfalt atacağım diyor. Bu tam bir felaket, kamu zararıdır. O konuda da dikkatli olsun. Bir koyundan iki deri çıkıyor gibi olur bu kanunen de sıkıntılı bir durum. İyi düşünüp, taşınsın. O zaman da soracağımız çok fazla soru olur. Yönetemiyor derken bunları söylemek istiyordum. Öbür yolları da söyledim. Yeni attığı asfaltlar patır patır patlıyor. Merkez Kent’in orada bugün asfalt döküyorlar. Yol kazılmış hiç bir şey yapılmadan üzerine öylece asfalt dökülüyor. O yolda da sıkıntı yaşanacak. Kutsal bir para var belediye de insanların zarı zoruna iş olarak dönsün diye ödediği. Bunları dikkatli harcaması lazım. Başkana önerim gidip bir baksın asfalt oluyor mu diye. Oluyor diyorsa bizden yana sıkıntı yok bakarız sonrasına.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER