CHP Keşan, Helvacıoğlu’na yüklendi

CHP Keşan, Helvacıoğlu’na yüklendi

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, 22 Temmuz günü Erikli’de yapılan toplantıda sahilde yaşanan problemler konusunda söyledikleri üzerinden, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu‘na sert yüklendi.
Pekcan, “Artık belediye başkanına bir saygım kalmadı” dedi.
Pekcan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Başkana saygım kalmadı”
Erikli toplantısında Mustafa Helvacıoğlu‘nun doğruları karartmadan, etrafında dolaşmadan bir şeyleri söyleyip söylemeyeceğini çok merak ettim. Bir şekilde bir yere kadar gidiyorduk ama; çok net söylüyorum, o toplantıdaki başkanın hali ve tavrı ve CHP’yi suçlar nitelikteki hali nedeniyle artık belediye başkanına bir saygım kalmadı”
“Erikli’ye su getirmeyi hiç düşünmedi”
“Erikli’deki su işinin çözümü ile ilgili olarak Kocaali’de suyun getirilmesi gündeme geldi. Hiçbir şeyi danışmadan, dayatma ile meclise getirip geçirmeye çalıştığı durumlardan biriydi. Eyvallah dedik, su getirilmesi için destek olalım ve biz başkana 5 Mart’ta yapılan toplantıda bu konuyla ilgili çalışması için yetki verdik. 2 ay geçti bu sırada hiç bir şey yapmadı. Sonra ödenek istedi. Encümende 7 Mayıs‘ta kendisine etüd çalışmalarının yapılması için 170 bin lira para verdik. Başkan ne yaptı? Yine hiçbir şey yapmadı.
Erikli’de bir toplantı yaptı. ‘Engellediler beni, şu böyle yaptı, bu böyle yaptı’ dedi. Belgeler burada arkadaş. O toplantıya gelmeden 3-4 gün önce kuyuları teslim aldı. 3. ay nerede 7 ay nerede? Su getirmeyi hiç düşünmedi ki arkadaş. Yalnızca şov yapıyorsun.
Önceki dönemde kooperatif kurucu başkanı olan Feyzullah Aktan ile görüştüm. Kuyular zamanında onda da teklif edilmiş. Yaptıkları araştıramada o kuyular yeterli olmadığından böyle bir işleme de girmemiş. O günden bu güne kaç tane kuyu açıldı bunları bilmiyoruz ve hala bilirkişi raporu yok.
O para Erikli’de yaşayanların cebinden çıkacak. Cumhuriyet Halk Partisi’in burada yaptığı Erikli’de yaşayan insanların hakkını korumaktır.”
“Kooperatif bile suyu bir şekilde getirdi”
“Baktığınızda oradaki küçücük bir koopreratif bile orada bu suyu bir şekilde akıttı; ama koskoca belediye, bir sürü imkanı olan bir belediye insanları orada susuzluğu mahkum etti. Belediye orada tankerle su sattı. “
“Başkan gerçekleri söylesin sıkıntı yaşamayalım”
“Orada bir MUÇEV gerçeği var. Çok önce bunları söylemiştik. Kuruluşun iç yapısıyla ilgili olarak bir vali, bir kaymakam, bakanlıkta görevli bürokratlarlar var. MUÇEV bir vakıf değil, bir şirket demiştik.
Konu meclise geldiğinde ‘sahiller kamu yararına kullanılmalı’ demiştik. Erikli toplantısında da kendisi ‘CHP bana verseydi böyle olmazdı’ dedi. Şimdi o zamanki meclis toplantısını da izleteyim. ‘Burayı biz işletemeyiz’ dedi. Kendisi ‘Ankara’nın bütün imkanları buraya gelecek’ dedi. Biz de ‘Git engelle’ dedik. Yapamadı. Belediye alsın derseniz ‘Ben buna hayır’ derim dedi. Ondan sonra da CHP grubu ‘Burasını belediyeye vermedi’ diyor. Bak her şey burada.
Başkanın ağzından çıkanları kulağı duysun. Başkan gerçekleri söylesin sıkıntı yaşamayalım.”
“Helvacıoğlu FSRU Limanı’na karşı değil”
“En son FSRU’da tepki gösteren insanlara radyoda ‘Yaygara koparıyorlar’ dedi. Bu zamana kadar hiç bir şey yapmadı. Bir süre sonra bilgisi olmadığını söyleyerek bizi tesise götürdü. Bilgi almak için ama biz tarafız. Bizi bilgilendirecek olanlar yapılsın istiyor.
Defalarca sordum cevap gelmedi. ‘FSRU’ya karşı mısın değil misin?’ diye hayır karşı değil. Hatta toplantılarda yılda bir gelecek diyerek anlatıyor. O liman oraya yapıldığı zaman, bizi ne Erikli’deki su, ne kanalizasyon ne de MUÇEV tarafından kiralanan yerler gündemde kalmayacak, çünkü elimizde körfez kalmayacak.”
“Sahiller parça parça gidiyor. Şimdi bir de TÜGVA var, o da Vakıf’taki yer aldı. Şimdi de son bir söylem geliştirdiler, ‘Saros’un tek elden yönetimi’ bakalım bunun altını nasıl dolduracaklar.”

Kaynak : Keşan Online

 

YORUM EKLE