CHP Keşan, vites yükseltmeye devam ediyor

CHP Keşan, vites yükseltmeye devam ediyor

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Keşan ve ülke gündeminde yer alan konular hakkında bilgilendirmek ve açıklık getirmek amacıyla sosyal medya üzerinden canlı yayınlara başladı.
Bugün itibariyle belirli aralıklar halinde devam etmesi planlanan canlı yayınların ilki 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü gerçekleştirildi. CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’ın moderasyonunda başlayan yayının ilk konuğu ise Keşan Belediye Meclisi CHP’li üyesi Avukat Volkan Erkan oldu.

Saat 14.00’te başlayan program öncesi açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, halkı bilgilendirmek amacıyla başladıkları programlarla ilgili olarak şu ifadeleri dile getirdi: “Konusunda yetkin konuklarımızla size ulaşmak istiyoruz. Bu ilk canlı yayınımız. Bundan sonraki süreçte ilginizi çeken duymak, bilgilenmek ve değinmemizi istediğiniz konular olursa bize ulaşın. Biz de elimizden geldiğince konu ile ilgili yetkin arkadaşlarımızla size ulaşmaya çalışacağız.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlere rahmet ve geride kalanlara da sabır dileyen Pekcan, halkı korona virüs tehdidi karşısında maske takmaya ‘Önümüzdeki günlerde çok sıkıntılı geçecek” diyerek davet etti, sonrasında ilk canlı yayını yapmak üzere sözü Keşan Belediye Meclisi üyesi Avukat Volkan Erkan‘a verdi.

Engelliler açısından Erişilebilirlik ve Şehirler konulu bilgilendirme konuşmasına başlayan Erkan, şehir içi günlük yaşamda her alanın engelliler tarafından ulaşılabilir olması gerektiğini, ancak bunun olmadığını kaydederek, sadece kamu kurum ve kuruluşları değil, özel yerlerinde girişlerinin erişilebilir olması gerektiğini söyledi. “2005 yılında engellilerle ilgili bir kanun çıkartıldı. O kanunda, bizim için çok önem gördüğümüz erişebilirlik ilkesi yer aldı. Bu çerçevede; binaların, yapıların, toplu taşıma araçlarının erişebilir hale getirilmesi ve o standartlara uygun yapılanması öngörülmüştü. Kamu kurumlarına ve özel kişilere, 7 yıllık bir zaman verilmişti. Fakat uygulama 5 defa ötelendi. Süre, 2020 yılında sona erecekti ama 28 Temmuz’da sosyal medyayla ilgili çıkartılan torba yasanın içerisinde yer aldı ve süre 1 yıl daha uzatıldı. İşin tuhaf yanı ise Cumhurbaşkanlığı tarafından 2020 yılı erişebilirlik yılı ilan edildi. Ama erişebilirlik için önemli olan yasa, 1 yıl ertelendi. Toplu ulaşım araçlarının ve kamuya açık olan her yerin erişebilir olması gerekiyor. Ancak denetlemeler olmuyor ve komisyon çalışmaları da atıl halde.” şeklinde konuşan ‘Umarım kanun yeniden ötelenmez ve bu son olur’ diyoruz ama umutla olmuyor. Engelliler olarak tepkimizi daha güçlü bir şekilde göstermemiz gerekiyor. Şikayetçiyiz. Bizim bu en büyük hakkımız.” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Keşan Online

YORUM EKLE
YORUMLAR
sedat AYDEMİR
sedat AYDEMİR - 4 yıl Önce

Güzel bir etkinlik düşünmüşler .Ancak basit ve akademik bilgileri haber ajanslarına veriri gibi bir etkinlik oldu..Engelliler ve kent (keşan) konusunda o kadar çok söylenecek şey vardıki özellikle bir meclis üyesinin belediye başkanlığına ve diğer kamu kurumlarına eleştirileri olmalıydı ..Hadi olmadı diyelim engelliler ve kent erişim noktasında cumhuriyet halk partisi ne düşünüyor programlarında neler var ve belediyebaşkanlığını nelere zorlayacaklarını olmazsa olmazlarını ortaya koyup anlatılmalıydı...Örneklendirilmeliydi ...Bizlerden engelli derneklerinden görüş alınmalıydı ve orada derneklerin meseleye nasıl baktıkları anlatılmalıydı kısaca çok yavan ve günü kurtarma amaçlı bir programdı ve etkili olmadı diye düşünüyorum...

SIRADAKİ HABER