CHP PM Üyesi Sarıbal, “Eğilmekte yok, bükülmekte yok”

Didim Cemevi’nin düzenlediği yoksulluk ve zam konulu panele, konuşmacı olarak davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal partilileri ile buluştu.

CHP PM Üyesi Sarıbal, “Eğilmekte yok, bükülmekte yok”

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği panelde CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ev sahipliği yaptı. Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ın da katılımları buluşmaya ayrı bir değer kattı. CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, kadın kolları yöneticileri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha ve belediye başkan yardımcılarının da katılımlarıyla panel ayrı bir anlam taşıdı.
Sarıbal, ekonomiye dair başladığı sözlerine ülkenin yoksulluk eşiğini geçtiğini, adil ve eşit olmayan bir vergilendirme ile tüm yükün halkın sırtına yüklendiğini söyledi. Dışa bağımlılık arttıkça ekonominin düzelmeyeceğini çarpıcı örneklerle açıklayan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu adaletsizliklerden dolayı herkes için adalet yürüyüşünü başlattığını, bu yürüyüşün bu ülke tarihine geçmesi gerektiğinden bahsetti. Ülke kaynaklarının bol olduğunu, parasızlıktan değil paranın bir kesimde dönüşümde olduğunu ve bu ülkenin yoksullaşmasının yönetenlerce istenilen bir durum olduğundan bahsederken, “biz bu durumlar karşısında eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz” diye de ekledi.
Sarıbal ayrıca siyasi donanımı, bilge kişiliği, ülke tahlili, fikirleriyle ve söylem diliyle farklı bir sohbete imza attı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER