CHP’li başkanlardan Aksal ve İba’ya sitem

CHP’li başkanlardan Aksal ve İba’ya sitem

CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya eleştirilerde bulundu.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü nedeniyle Edirne Kadın Dayanışması tarafından Atatürk Anıtında düzenlenen törene AK Partili siyasetçilerinin katılmamasını eleştiren CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, davet göndermelerine rağmen neden katılmadıklarını bilmediğini söyledi. Gegeoğlu, “böyle anlamlı bir günde katılmamalarını ve bizimle birlikte olmalarını isterdik” dedi.
Gegeoğlu ayrıca parti binasında düzenlediği basın toplantısında Aksal hakkında da açıklamalarda bulundu. Yüzde 50 cinsiyet kotası ve fermuar sistemiyle kadınların siyasete eşit temsilini öngören teklifin AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla reddedilmesine tepki gösteren Gegeoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “TBMM Kadın Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ı ziyaret etmiştim. Aradan geçen zamana rağmen biz maalesef milletvekilinden kadın adına ne bir çağrı aldık ne de kendi adına yapılan bir proje gördük. Milletvekili seçilmesinin arkasından bir de KEFEK komisyonuna seçilince dedim yaşasın bizim Edirne milletvekilimiz batıda tüm kadınlara örnek olacak ve biz kadın ver erkeğin eşit temsiliyeti noktasında, sosyal hakların eşitliği noktasında buradan göreceğiz dedik. Ben kendisine siyasi görüşüm nedeniyle oy veremedim. Ama bu şekilde kendisine oy vermiş bir sürü kadın arkadaş var. Fatma Hanım’a sormak istiyorum. Bir kadın olarak KEFEK komisyonun başkanı olarak şehrimize geldiğinde bizlere nasıl bir açıklama yapacak. Mecliste yüzde 50 yüzde 50 fermuar sistemine hayır demenin vicdani açıklamasını bize nasıl yapacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER