CHP’li Özkan Yalım’dan gençlere müjde

CHP’li Özkan Yalım’dan gençlere müjde

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan gençlere müjde niteliğinde açıklama geldi. Yalım CHP’nin iktidarında gençlerin öğrenimlerinden hayata atılışlarına ve hatta yurt dışı dahil kendilerini geliştirme yolunda bir çok kolaylık ve teşvik sağlanacağını duyurdu.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ım açıklaması şu şekilde: “iktidarımızda gençlerimizin KYK sorunu çözülecektir. 4 yıl okulda okuyan bir genç faizi ile birlikte 110 bin lira borç ile hayata başlıyor. Eğer sınıfta 1 yıl kadı ise veya hazırlık sınıfında 1 yıl okudu ise borç 135 bin lira oluyor.
KYK borcunu ödemediği her yıl bu borç katlanarak devam ediyor. Genel başkanımızın konu ile ilgili açıklamalarının arkasındayız. Gençlerimizin tüm sorunlarını biz çözeceğiz bunlar. Bizlerin çocuklarını borç altında itilirken; Kendi yandaşına ballı kadrolarla iş buluyorlar. Yazık ettiniz bu ülkenin gençlerine ve umutlarına...! Başka ülkeler genç nüfusa hasret iken bizim gençlerimiz AKP zulmü ile heder oluyorlar.

İŞTE GENÇLERİMİZE SUNACAĞIMIZ FIRSATLARIN BAZILARI. GENÇLERİMİZE BU FIRSATLAR ARTARAK DEVAM EDECEKTİR.
1-Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.
2- KYK öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.
3- Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür-sanat etkinliklerinde kullanabileceği 1000 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama finansal teknoloji ürünü olacak.
4- Aile destekleri sigortasından yararlanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak. Zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.
5- Gençlerden yani sizden pasaport çıkartma işlemi veya yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.
6- Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER