CHP’li Yontar, bakın neye tepki gösterdi

CHP’li Yontar, bakın neye tepki gösterdi

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, “Kadın Sığınma Evi’ni” kapatma kararı alan AKP’li belediyeye tepki gösterdi.
AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul Valiliği’nden aldığı onay ile ilçedeki “Kadın Sığınma Evi’ni” kapatma kararı aldı. Belediye Meclisi’nde AKP’li üyeler, “oraya gidenlerin kocaları sürekli olay çıkarıyordu” dedi. CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar ise kadınları mağdur eden gelişmeye ilişkin konuştu. CHP’li Yontar şunları söyledi:
“KADINLAR ARKALARINDAN BIÇAKLANDI”
“Türkiye’de kadına yönelik şiddet son yıllarda inanılmaz derecede artışa geçti. Özellikle bu şiddetin meydana gelmesinde kullanılan politik dilin ve siyasi iradenin tutumunun etkisinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Hal böyleyken, hemen hemen her gün kadına yönelik şiddet, cinsel taciz ve cinayet haberleri alırken, erkeklerden kurtularak bir şekilde belediyeye, kamu kuruluşuna güvenen kadınlar, güvendikleri liman tarafından da sırtından bıçaklanıyor. “Kadın Konukevi” olarak adlandırılan sığınma evi, “oraya gidenlerin kocaları sürekli olay çıkarıyordu” denilerek kapatılabiliyor. Bu durum olsa olsa AKP iktidarında olurdu ve oldu. Ancak iktidar yetkilileri bilsin ki bugünden sonra o kadınların başına gelebilecek her türlü olumsuzlukta, her şiddet olayında sizlerin de payı var demektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER