“Çocuklar boş beslenme çantalarıyla karanlıkta evlerinden çıkıyor”

“Çocuklar boş beslenme çantalarıyla karanlıkta evlerinden çıkıyor”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “yaz saati” uygulamasında neden ısrar edildiğini sordu.
Çocukların karanlıkta okula gitmek zorunda kaldığını ve kimsenin “enerji tasarrufu masalına inanmadığını belirten CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Bir inat uğruna sürdürdüğünüz, bahane olarak "enerji tasarrufu" dediğiniz yıl boyunca yaz saati uygulaması nedeniyle çocuklarımız kör karanlıkta evlerinden çıkıyor. İnsanlarımız karanlıkta yola düşüp işlerine varmaya çalışıyor.
"Enerji tasarrufu yapıyoruz." masalınıza kimse inanmıyor. Madem tasarruf yapıyorsunuz neden çocuklarımız boş beslenme çantalarıyla, aç karınlarıyla okula gidiyor? Madem tasarruf yapıyorsunuz neden anne-babalar çocuklarına et, süt, peynir, meyve sebze yediremiyor? Madem tasarruf yapıyorsunuz "bütçe" diye getirdiğiniz bu şey neden hamamcı peştamalı gibi her yerinden delik deşik. Tasarruf yapacaksanız niye "itibar" denen görgüsüzlükten tasarruf yapmıyorsunuz.
Küçücük yavrularımız boş beslenme çantalarıyla karanlıkta evlerinden çıkınca neyin tasarrufunu yapmış oluyorsunuz? Velhasıl herkesin inat uğruna sürdürdüğünüzü bildiği damat bakandan hatıra olduğu için dokunamadığınız saçma sapan yaz saati uygulamasını ne zaman sonlandıracaksınız?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER