Demokrat Parti’den hükümete simitli gönderme

Demokrat Parti’den hükümete simitli gönderme

Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, iktidarın iki haftalık tam bir kapanmaya karar veremeyecek olmasının arkasında yatan nedenin 1 lira bırakmadıkları hazine olduğunu belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu hafta toplanacağını hatırlatan Özyılmaz, “İktidara gelirken simitle hesap yapan, geldikten sonra simidin tadını unutan, milletten yana olmayı bir türlü başaramayan iktidar yine işçinin, çalışanın taleplerini duymayacak” dedi.

Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, iktidarın iki haftalık tam bir kapanmaya karar veremeyecek olmalarının arkasında yatan nedeninin 1 lira bırakmadıkları hazine olduğunu belirtti.

Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, salgına karşı alınan önlemlerin yetersiz kaldığını ve gerekli önlemlerin alınamamasının sebebinin hazinede yeterli paranın olmadığını belirtti. Özyılmaz, pandemi sürecinin vatandaştaki ekonomik etkisini “Milletin elinde, avucunda ne varsa onlar da zamlarla eridi, enflasyona yenildi. Salgının etkisi ile millet daha da zora girdi. Salgın sürecinde icra davalarının dosya sayısı 26 milyon 154 bine ulaştı” sözleriyle ifade etti.

Pandemi sürecinde 486 bin 286 kişinin bankalara borcunu ödeyemediği için kara listeye alındığını ifade eden Özyılmaz, “Kötü ekonomi yönetimi ile önce milleti malından ettiler. Salgını yönetemeyerek ise milleti canından ettiler. İktidara gelirken simitle hesap yapanlar, iktidara geldikten sonra simidin tadını unuttular” dedi ve şunları aktardı; “Son iki haftadır 'yasak savma kabilinden' yasaklarla göstermelik bir tedbir dönemine girdik. İşin uzmanlarının önerilerine uymak yerine, yine kulak tıkladıklarını gördük. Dahası, 'sorumluluk bilim kurulunun' derlerken kendileri için kadim bir anlayış olan 'günah keçisi' ilan etme gayretlerine bir kez daha tanık olduk. Ve bir kez daha kani olduk ki, iktidar sahipleri uslanmazlar, akıllanmazlar. Kabul etsinler artık; beceremediler, beceremiyorlar, beceremeyecekler. Salgınla ilgili aldıkları tedbirlerin yeterli olmadığını görmek için son iki haftada ortaya çıkan sonuca bakmak yeterli gelir. Bakın sonuca; ülkemizde yoğun bakımlar kırmızı alarm veriyor” dedi.

“HAZİNEDE 1 LİRA BIRAKMADILAR”

Daha sıkı tedbirler alamayacak olmalarının sebebinin ise milletten değil sermayeden yana olduklarından kaynaklandığı da artık alenen bilinen bir gerçektir. Dahası iki haftalık tam bir kapanmaya karar veremeyecek olmalarının arkasında yatan neden ise 1 lira bırakmadıkları hazinedir. Milletin elinde, avucunda ne varsa onlar da zamlarla eridi, enflasyona yenildi. Salgının etkisi ile millet daha da zora girdi. Salgın sürecinde icra davalarının dosya sayısı 26 milyon 154 bine ulaştı. 486 bin 286 kişi bankalara borcunu ödeyemediği için kara listeye alındı. Kötü ekonomi yönetimi ile önce milleti malından ettiler. Salgını yönetemeyerek ise milleti canından ettiler.

“SİMİTLE HESAP YAPANLAR, SİMİDİN TADINI UNUTTULAR”

Bu hafta asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. İktidara gelirken simitle hesap yapan, geldikten sonra simidin tadını unutan, milletten yana olmayı bir türlü başaramayan iktidar yine işçinin, çalışanın taleplerini duymayacak. Çarşı, manav, bakkalı yalnız yüzlerce araçlık konvoyları ile geçerken göz ucuyla görenlerin hayat pahalılığını bilmelerini elbette beklemiyoruz, lakin en azından havuz medyası dışında başka bir kanalın haberlerine bakmalarının bile yeterli olacağını düşünüyoruz. Bir de istirham ediyoruz; patronları küstürmemek için milleti kıvrandırmaktan vazgeçin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER