“Desteksiz vatandaş, 3 hafta ne yapacak?”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, Ramazan Bayramı sonuna kadar sürecek tam kapanma kararını değerlendirdi. “AKP hükümetinin lebalep kongrelerinin büyük bir pervasızlıkla sürdürüldüğü dönemin faturası ülkemize çok ağır oldu.” diyen Polat, “Covid-19’da günlük vaka sayıları 65 binlere kadar çıktı. Aylardır hemen herkes çözümün tam kapanma kararından geçtiğini ifade ederken, iktidar ısrarla duymazdan geldi. Geldiğimiz noktada iş çığırından çıktı. Türkiye günlük vakalarda Avrupa’da açık ara zirvede yer alırken dünyada ilk üçe girdi.” dedi.

“Desteksiz vatandaş, 3 hafta ne yapacak?”

“Bu bir tam kapanma değildir”

Açıklamasında “İlan edilen tedbirlere bakıldığında yine bir kelime oyunu görüyoruz.” diyen BTP Sözcüsü Polat, “Zira Kabine’den çıkan bir tam kapanma kararı değil, mevcut kısıtlamaların 3 hafta daha uzatılmasından ibarettir.” dedi ve şöyle devam etti; “Tam kapanmanın dünyadaki uygulamasıyla AKP’nin uygulaması arasında dağlar kadar fark vardır. Tam kapanma demek devletin vatandaşını tam koruma altına alması demek, O’nun tüm ihtiyaçlarını üstlenmesi demektir.”

Vatandaş 3 hafta ne yapacak ?
Basın açıklamasında “Sayın Erdoğan tam kapanma dedi ancak en ufak bir destek paketinden bahsetmedi.” Diyen Emre Polat, “Kendilerine soruyoruz, iş yeri 3 hafta boyunca kapanacak olan esnaf ne yapacak, kirasını nasıl ödeyecek, işçisine nasıl maaş verecek, evde oturmaya mahkum edilen milyonlarca vatandaş evini nasıl geçindirecek, kirasını– faturasını nasıl ödeyecek? İktidarın bu konularda en ufak bir planı- projesi yoktur. Zaten Erdoğan da bu sözde tam kapanmayı “böyle giderse turist gelmez” diyerek açıklamıştır. Yani dert vatandaş değil gelecek olan turist, gelecek olan dövizdir.” ifadelerini kullandı.

“Türk Milletinin Milli Ekonomi Modeli’ne ihtiyacı var”

BTP Sözcüsü Emre Polat açıklamasını şu ifadelerle noktaladı;

“Vatandaşın ihtiyacı olan bugün dünyanın tek çözüm olarak gördüğü aynı zamanda parti programımız olan merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli’dir. Kaynakların yabancılara, yandaşlara değil millete ve devletin kasasına aktarılacağı Milli Ekonomi Modeli’ndeki sosyal devlet projeleri ile halk desteklenecek ve her zaman ve özellikle de bu gibi zor zamanlarda devlet milletinin gerçek anlamda yanında olacaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER