“Elektrik faturaları, vatandaşı çarpıyor”

“Elektrik faturaları, vatandaşı çarpıyor”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu elektriğe sürekli yapılan zamlarla artık faturaların ödenemez duruma geldiğini söyledi. AKP’nin elektriği lüks tüketim haline getirdiğini belirten Gaytancıoğlu “Vatandaş ne yapsın? Mum ışığında oturup, dere kenarında mı çamaşır yıkasın? Ya da telli dolaplarda mı alabildiği yiyecekleri saklasın?” diye sordu.

AKP’nin ülke ekonomisini yandaşlarına talan ettirdiği için elektrikten doğalgaza, akaryakıttan trafik cezalarına kadar vatandaştan ne var ne yok almaya çalıştığını belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu “750 yıl önceki Moğol işgalinde bile bu kadar soygun olmamıştır” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Karanlık yayan ampulü AKP’de gördük. Şimdi AKP sayesinde vatandaşı soyan elektriği de görüyoruz. Son iki yılda, yani uçacağımız söylenen tek adam yönetiminde, elektrik faturaları ikiye katlandı. Türkiye’nin her yerinde farklı dağıtım şirketlerine arpalık gibi özelleştirmeler yapıldı. O zaman karşı çıktık. ‘Bunun bedelini vatandaş çok ağır öder’ dedik. Şimdi AKP dağıtım şirketleri ne isterse onu yapıyor. Bu arada vatandaş soyuluyor.


Faturayı eline alan vatandaşımız açık gizli haraç gibi ödemeleri görüyor. TRT payından, sayaç okuma bedeline, Enerji Fonundan KDV’sine ne var ne yok faturaya eklenip duruyor.
Şimdi bunlar yetmezmiş gibi TEİAŞ’ı da özelleştirip vatandaşı daha da soymak istiyorlar. Olan yine vatandaşa olacak. Tarlasında, evinde, işyerinde kullandığı elektriğin faturası katlanarak artacak.


Yeter artık! Elektrik her vatandaşın ucuza ulaşması gereken kamusal bir haktır. Vatandaşlık hakkıdır. Bütün bu zam, düzenleme adı altında yapılan soygunlardan kurtulmanın yolu tek adam yönetimini ilk sandıkta çöpe atmaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER