Gaytancıoğlu, “Halkın gündemi hayat pahalılığı”

Gaytancıoğlu, “Halkın gündemi hayat pahalılığı”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada halkın gündeminin hayat pahalılığı olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Türkiye gün geçtikçe yoksullaşıyor, toplumun geniş kesimleri hayat pahalılığından ve enflasyondan inim inim inliyor; emeklilerin çoğu açlık sınırının altında maaş alıyor, işçilerin büyük bir bölümü yine açlık sınırının altında olan asgari ücret alıyor.” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Esnaflar artan kira, elektrik, taşıma masraflarıyla boğuşurken bir de işlerin azalmasıyla zor günler geçiriyor.
Çiftçinin mazot, gübre, ilaç, yem masrafları dağ gibi; halkımız artık peynir, zeytin, yumurta, çay, şeker, un, ekmek, sebze alırken düşünüyor. Elektrik faturaları ocak söndürüyor.
Bir yerden bir yere gitmek yani şehirlerarası köyden ilçeye, köyden şehre gitmek isteyenler kara kara düşünüyor. Artık insanların çoğu iki öğün yemek yiyor; okula giden çocuklarımızın beslenme çantaları neredeyse boş.
İşsizlik artarken gençler arasında mutsuzluk artıyor. ‘TOGG'u durduramayacaksınız.’ diye yapay gündem oluştursanız da halkın gündemi hayat pahalılığı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER