Gaytancıoğlu, “İkametgâh adresi nasıl silindi?”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Keşan’da Mustafa Özgül adlı vatandaşımızın ikametgâh almak için başvurduğunda eşi Yasemin Özgül’le oturmakta oldukları Yukarı Zaferiye Mahallesinde kayıtlarının olmamasıyla ilgili soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplanması istediğiyle verilen önergede yaklaşan seçim zamanı hatırlatılarak, vatandaşımızın doğduğu günden bu yana oturduğu bir adresten ikametgâh bilgilerinin nasıl silindiği, seçim zamanında benzer şeylerin yaşanıp yaşanmayacağı soruldu.

Gaytancıoğlu, “İkametgâh adresi nasıl silindi?”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu “İşin içinde AKP olunca hiçbir konu ‘hata’ olarak geçiştirilemez. Hele Türkiye için yaşamsal önemde olan bir seçim öncesinde. AKP’nin içinde olabileceği her işe şüpheyle bakıyoruz ve kamuoyunu aydınlatan, tatmin edici bir yanıt bekliyoruz. Bir vatandaşımızın doğduğundan beri oturduğu mahalledeki kaydı nasıl silinir? Kendisinin ve eşinin kaydı silinirken çocuğunun kaydı nasıl orada kalmıştır?
Seçimler yaklaşıyor. Seçim öncesi böyle işlerin olmayacağının garantisi nedir? Bu olayın sistemden kaynaklanan bir sorundan mı yoksa dışarıdan bir müdahaleyle olup olmadığını da bilmek istiyoruz” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu soru önergesinde şu soruları yöneltti.
1.Yasemin ve Mustafa Özgül çiftinin Yukarı Zaferiye Mahallesindeki ikamet kayıtları ne zaman silinmiştir?
2.İkamet kayıtlarının silinmesi nasıl olmuştur? Olay sistemsel bir açıktan mı yoksa dışarıdan müdahale edilerek mi meydana gelmiştir?
3.Türkiye Genelinde benzer biçimde ikamet kayıtlarının silinmesine rastlanmakta mıdır?
4.Eğer ikamet kayıtlarının silinmesi vatandaşların bilgileri dışında yapılabiliyorsa bu durum seçmen kütüklerinin dizayn edilmesi amacı mı taşımaktadır?
5.Bakanlığınız bu olayın hangi nedenden kaynaklandığı ve sorunun nasıl çözüleceğiyle benzer durumların seçim güvenliği ve seçmen kütüklerini etkilememesi için hangi önlemleri aldığını kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama ile duyurulacak mıdır?
6.Yasemin ve Mustafa Özgül çiftinin hiç ayrılmadıkları Yukarı Zaferiye Mahallesindeki ikamet kayıtları ne zaman tekrar düzeltilecektir?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER