“Halkımız tükendi bitti artık, Yap İşlet Vatandaşa Ödet”

İYİ Parti Edirne teşkilatı yaptığı toplu basın açıklaması ile çeşitli konularda bilgilendirmeler yaptı. Bu kapsamda açıklama yapan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, dört ana başlık altında yapılan basın açıklamasında ilk olarak "Ekonomik kriz, tarım, ranta dayalı yatırımlar hakkında ve Partilerinin politikaları hakkında bilgilendirme yaptı.

“Halkımız tükendi bitti artık, Yap İşlet Vatandaşa Ödet”

"HALKIMIZ TÜKENDİ BİTTİ ARTIK"
Başkan Demir, çarşı pazarda fiyatların el yaktığını belirterek, "Malumunuz üzere Partili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanan 4.253 TL’lik asgari ücret maalesef vatandaşın eline geçmeden eridi gitti.! Market raf fiyatları el yakıyor, pazardaki sebze meyve fiyatları keza aynı şekilde artık dayanamıyoruz. Halkımız tükendi bitti artık. Tarım sektörü, girdilerin yüksekliğinden çiftçimiz tarlasını ekmiyor, eken ise maalesef gübre atamıyor… Fabrikalarda stok kalmadı. Bölgemizdeki yağ fabrikalarının elinde 1 aylık malı var. Trakya Birlik’in ise Mayıs ayına kadar malı bulunmaktadır. Şu an Rusya'dan gelen ve limanlarımıza yanaşırken naklen yayına geçilen 4 gemide 6099 ton mal Türkiye'nin 1 haftalık tüketimidir" dedi.
"ŞİMDİDEN TEDBİR ALINMALI"
Esas sorunun bu yıldan ziyade önümüzdeki yıl yaşanacağını kaydeden başkan Demir, "Türkiye’deki üretim yaklaşık 1.2 milyon tondur. İhtiyacı ise 2.5 milyon tondur. Ukrayna yıllık üretimi 17 milyon tondur. Önümüzdeki yıl bu mal savaştan dolayı piyasada olmayacak. Türkiye'nin ihtiyacının %50 si Ukrayna, geri kalanı da Rusya ve Bulgaristan'dan karşılanmaktadır.
Önerimiz;
Önümüzdeki yıl yaşanacak büyük yağ krizine şimdiden tedbir alınmalıdır. Bunun için acilen önümüzdeki günlerde ekimi başlanacak olan ayçiçeği için geç olmadan tohum ve gübre verilerek ekim yapılacak bütün alanların ekimine teşvik edilmesi gerekmektedir. Bakınız bunun altını çizerek söylüyorum bu önerilerimiz behemehal yerine getirilmelidir. Türkiye’nin Aylık yağ tüketimimiz 100 - 120.bin ton arasıdır" şeklinde konuştu.
BUNUN ADI “YAP İŞLET VATANDAŞA ÖDET”TiR
iktidarda bulunanların yaşananları, yaşanacakları görmezden gelerek hiçbir şey yokmuş gibi her şey güllük gülistanlık gibi davranarak “1915 Çanakkale Köprüsü’nün” açılışını yaptıklarını söyleyen başkan Demir şöyle konuştu:
Liderimiz ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi
“Biz yatırıma değil ranta karşıyız.”
Neymiş efendim…köprüden bir hafta ücret alınmayacak geçişler bir hafta bedava sağlanacak ondan sonra 16.2 Euro alınacakmış peki geri kalan “geçiş garantili ücreti” kim ödeyecek? Tabi ki Milletimiz ödeyecek!
Yani sen, ben, biz ödeyeceğiz… Belli ki hayatında o köprüye hiç ayak basmayan insanlar da bedel ödeyecek bu Allah’a reva mıdır? Bunun adı “yap işlet vatandaşa ödet”tir.
Köprünün uzunluğu 4.6 km her araç geçişinde ödenecek olan para 16.2 Euro bugünün kuru ile 256 TL yapıyor. Orada hali hazırda gemiyle taşıma yapan GESTAŞ diye bir denizcilik firması var.
Gestaş günlük 10.000 araç taşıyor. Bu 10.000 aracın % 50 si yanı 5.000 araç köprüyü tercih ettiğini düşünelim ama geçiş garantisi olarak verilen rakam tam tamına günlük 45.000 araç yani söylediğimiz rakamın 9 katı! Bu aradaki farkı kim ödeyecek?
Bu gibi su köprülerine dünyada baktığımız zamanda mesela, Çin’den 55 km uzunluğunda bir köprü mevcut. Çin kendi vatandaşından bu 55 km uzunluğunda ki köprüden 17 Euro alıyor. Biz ise 4.6 km uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü’nden 16.2 Euro alıyoruz…
Kızıl Çin vatandaşına böyle hizmet verirken… Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yöneticileri de Türk milletine bize bu şekilde hizmet veriyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER