Helvacıoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na eleştiri

Helvacıoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na eleştiri

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Keşan Belediyesi’ne gelen ihtarname üzerine Alo 153 Beyaz Masa’nın isminin Alo 153 Çözüm Masası olarak değiştirildiğini açıkladı.
Helvacıoğlu, konuyla ilgili olarak 27 Aralık 2021 Pazartesi günü bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada; Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, Hukuk İşleri Müdürü Orkan Özkaya ve Bilgi İşlem Müdürü Yasin Paçaman da hazır bulundu.
“Siyasi akla dönük bir tavır var”
Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi’nde CHP’li belediye olması halinde de böyle bir uyarının gelip gelmeyeceğini sorarak, “Ben bu tür bir uyarının CHP’li belediyeye gelmeyeceğini düşünüyorum. Biliyorsunuz ki sizlerin talep, öneri ve isteklerini hızlı bir şekilde çözmek amacıyla göreve geldiğimiz gibi alo 153 Beyaz Masa’yı hayata geçirmiştik. Beyaz Masamız; sizlerin memnuniyeti için 7/24 hizmet esasına göre başarılı çalışmalarını devam ettirdi. Hemşehrilerimizin hizmetlerimize daha kaliteli ve hızlı şekilde ulaşması amacıyla bugüne kadar ‘Beyaz Masa’ adıyla çalışmalarını sürdürdü. ‘Beyaz Masa’mızın bu başarılı çalışmaları yaptığımız son ankette de görüldüğü gibi; sizler tarafından da %90’lık bir memnuniyet ile karşılandı. Bizler bu gelişmeler ile gururlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bizlere bir uyarı yazısı ulaştı. O yazıda bizlere diyorlar ki; ‘O alo 153 beyaz masa bizim o ismi kullanmayın. Yoksa hukuki haklarımızı kullanırız.’ Yani koskoca İBB işi gücü bırakmış, avukatları aracılığı ile işimizi engellemeye girişmiş. Ya şu gönderdiğiniz kâğıda yazık, mürekkebe yazık, ödediğiniz posta parasına yazık. Amacı vatandaşa hizmet olan hiçbir uygulama bu şekilde engellenmemeli. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için bu koltuklarda oturuyoruz. Amacımız hizmeti engellemek değil önünü açmak olmalı. Üzülerek söylemek istiyorum ki; burada maalesef, siyasi akla dönük bir tavır var. Vatandaş nezdinde yanlış bir girişimde bulunulmuştur. Bu konuştuğum hiçbir şeyin, siyasi bir karşılığı yoktur. Bugünün çocuklarının, gençlerinin beklentilerini karşılamakla alakalıdır. Bizlerden hizmet bekleyenlerin umutları ile alakalıdır. Dillerinden hoşgörüyü, birlikteliği, halk için çalışmak gerekliliğini düşürmeyenlerin, aynı hoşgörüyü, aynı alakayı ve ilgiyi sadece dillerinde değil kalplerinde de yaşamalarını diliyoruz.” dedi.

“İBB’den gelen ihtar üzerine bugünden itibaren ‘Çözüm Masası’ olarak değiştirdik”
Yaşanan durumun kendilerini ve Keşan halkını üzdüğünü ifade eden Helvacıoğlu, Yerel yönetim konusunda odaklanmamız gereken birçok önemli konu varken, Sayın İmamoğlu’nun Beyaz Masa ismini dert edinmesine de anlam veremedik. Az önce de ifade ettiğim gibi burada siyasi bir tavır görüyoruz. Şu anda Keşan Belediyesi’ni Millet İttifakı içinden bir parti yönetiyor olsaydı, aynı engelleme yapılır mıydı? Bunu sizlerin takdirine bıkıyorum. Kaldı ki Alo 153 Beyaz Masa 1990'lı yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yaptığı dönemde oluşturulmuş bir belediye uygulamasıdır. Yani Alo 153 Beyaz Masa çeyrek asırlık bir halkla ilişkiler başarısıdır. Keşan Belediyesi ve sizler arasında oluşan köprünün, Beyaz Masa olan adını İBB’den gelen ihtar üzerine bugünden itibaren ‘Çözüm Masası’ olarak değiştirdik. 11 mahallemiz ve mücavir alanlarımızdan gelen her talebe çözüm üretmeye devam edeceğiz. Ekrem İmamoğlu İstanbul’da yapacak iş bulamadı bizimle uğraşıyor. İmamoğlu bizimle uğraşma, İstanbul ile uğraş. Kısır çekişmelerin ve taş atmanın değil, taş üstüne taş koymanın peşinden hiç ayrılmayacağız. İnşallah aynı duyguların, İBB yönetimine de geçmesi dileklerimiz ile siz değerli hemşehrilerimi içten saygı ve sevgilerimle tekrar selamlıyor, iyi haftalar diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER