İpsala’ya yeni Adliye Sarayı ve Anadolu Lisesi geliyor

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş'tan 10 maddelik açıklama..

İpsala’ya yeni Adliye Sarayı ve Anadolu Lisesi geliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş’tan ilçenin geleceğini ilgilendiren 10 maddelik açıklama.
Başkan İlkdoğmuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Kamuoyuna Duyuru;

KANGREN SORUNLAR ÇÖZÜM BULUYOR

“Güzel ilçemizde yıllarca kangren olmuş sorunları ve üstüne yeni projeler üreterek hepsini tek tek çözümlüyoruz.

İlçe teşkilatımız 11 ay önce ilçemiz sorunlarını masaya yatırarak, 10 maddelik bir rapor hazırladı.

Bu raporları İl başkanımız Sayın Belgin İBA hanımefendiye, Milletvekilimiz, MKYK üyesi ve KEFEK Başkanı Sayın Dr. Fatma AKSAL hanımefendiye ve kaymakamlık makamına teslim ettik.

Sunduğumuz rapor, maddeleri resimde gözüktüğü gibidir.

Covid 19 sebebiyle bile yapamadık edemedik bahanelerine sığınmadık, tek tek sorunları çözüyoruz.
Bundan sonraki amacımız gerçekleşmeyen bir iki maddeyi alarak bunları tekrar 10 maddeye çıkarıp 2022 Haziran ayına kadar bunları da çözmek.

Evet Kıymetli İpsalılar başlıyoruz..

Madde 1-
Hastaneyi 4 D statüsünde bağımsız hastane yapmak için uğraşmamız devam edecektir. Fakat Keşan’dan fizik tedavi bölümünü buraya kazandırdık. Fizik, Dahiliye, Kadın doğum ve Diş doktorları görev yapmakta hayırlı olsun.


Madde 2-
Göreve geldiğimden beri köylerde ve Esetçe beldemizde milli emlak arazileri dağıtım aşamasını bekliyordu. Kumdere ve Esetçe başladı bitiyor, vatandaşımız tapularını almaya başladı hayırlı olsun.

 

Madde 3-
Karağaç köyümüzde firmanın işi yarım bırakması yüzünden duran baraj çalışmaları için tekrardan ihale çıkması gerekiyordu. Bununla ilgili DSİ genel müdürüne yaptığımız ziyarette sorunları anlattık talimatını verdi.
Yakında baraj ihalemiz yapılıp baraj inşaatımız devam edecektir. Hayırlı olsun.

 

Madde 4- Hamzadere Barajı sulaması tamamlandığında bölgemizde 336 bin dekar arazinin sulamasını yaparak bölge ekonomimize çok büyük gelir kaynağı sağlayacaktır. Köylerimize yapılan bayır sulama sistemleri ile çiftçimiz ikinci ürününü ekip biçecek veya ayçiceğini suladığında verimden dolayı büyük kazanç sağlayacaktır. Bu sebeple bu sene ki yatırım bayır sulaması için toplam 63 Milyon TL hayırlı olsun.
 

Madde 5-
Kazalara sebep olan Kapucu çıkışı deşarj köprüsünü 2021 yatırım planına aldırıp bunu da inşallah 2022 de bitirmiş olacağız.

 

Madde 6-
İlçemizin Adliye Sarayına ihtiyacı vardı. Bunu da il başkanımız ve vekilimizle Adalet Bakanımız Edirne ziyaretinde açıklanacaktı.
Fakat İl başkanımız sayın Belgin İba hanımefendinin bakanımızı ziyaretinde İpsala ve Uzunköprü’ye Adalet Sarayı sözü verildi. Yer, eski cezaevi karşısı, bu da ilçemize hayırlı olsun.

 

Madde 7-
İpsala Anadolu Lisesi sorunumuz vardı. Ödeneği dahi çıkmıştı. Yer İmam Hatip Lisesi yanındaydı fakat yıllardır arsa birleştirme sebebiyle işlemler çok uzadı.
En son Milli Eğitim Bakanımız Edirne ye geldiğinde hem İpsala Anadolu Lisesi ve hem de Esetçe Ortaokulu ile dosyamızı teslim ettik. Yakında Ankara’ya gidip takip edeceğiz.

 

Madde 8-
Korucuköy Barajı ise bölgemizde ikinci bir Hamzadere olması için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. İnanın bu barajı ihale aşamasına getirmek tek idealimiz. Çünkü verimli topraklara sahip Korucuköy, Hacıköy, Pazardere, İbriktepe, Sarpdere, Hıdırköy, Turpçular arazileri bayır sulamasıyla çiftçimize çok büyük bir kazanç sağlayacaktır. Ayrıca bölgemizdeki çeltik ekilişinde de kuraklık anında istepne olarak güven verecektir. Bu yüzden inşallah bunu da gerçekleştireceğiz.

 

Madde 9-
İlçemizde en büyük sorun olan işsizlik, buna tek çare ise fabrika. İpsala Karma Organize Sanayi, bakanlığımızca uygun görüldü, müjdeler olsun. 24 Haziran’da etüt çalışmaları başlıyor. Hayırlı olsun.

 

Madde 10-
Yeraltı kaplıca suyu, seracılığın gözdesi, kaplıca otellerinin olmazsa olmazı Ak Parti belediyeciliği zamanı başlatıldı, epey yol alındı, kaybedilen belediye ile birlikte rafa kaldırıldı. Bunu da inşallah belediyeyi tekrar aldığımızda devam ettirip, ilçemize kazandıracağız. Laf üretmiyoruz. İktidarın gücünü ilçemize hissettirmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Ben teşkilatım adına bizlere her zaman destek olan Sayın valimize, İl başkanıma ve Vekilimize çok teşekkür ederim.

Tüm ilçemizin her bir vatandaşını saygıyla selamlıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER