İYİ Parti adayı Prof. Dr. Akalın: “Ülkede refahı sağlayacağız”

İYİ Parti adayı Prof. Dr. Akalın: “Ülkede refahı sağlayacağız”

İYİ Parti Edirne 1’inci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, seçim çalışmaları kapsamında Meriç ilçesinde muhtarlarla buluştu. 14 Mayıs sonrası ülkede refahı ve huzuru sağlayacaklarını ifade eden Akalın, “Toplumu ayrıştıran anlayışı ortadan kaldırıp vatandaşımızın huzurlu, mutlu ve kardeşçe yaşamın olduğu ortamı yeniden tesis edeceğiz.” dedi.
İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Meriç ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Akalın, muhtarların görüş ve önerilerini dinledi.
Muhtarların demokrasinin kilit taşlarından biri olduğunu ifade eden Akalın, “Muhtarlar vatandaş ve devlet arasında bir köprü vazifesi görüyor. Vatandaşın sıkıntısını bilen ve bu sıkıntıları çözmek için çalışan muhtarlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler İYİ Parti olarak 14 Mayıs sonrası gecesine, gündüzüne katarak halkın dertleriyle dertlenip çözümler üreten muhtarlarımızın şartlarını düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Muhtarlarımız içinde her şey çok İYİ olacak” dedi.
Ülke ekonomisinde ciddi bir kriz olduğunu ve çarşı ile pazarın yangın yerine dönüştüğünü belirten Akalın, “Ülkemizin en büyük banknotu olan 200 lirayla artık çarşıya, pazara, markete gittiğimizde hiçbir şey alamıyor evimize pazar sepetimiz boş bir şekilde dönüyoruz. Bunun sebebi de 21 yıldır bu ülkeyi yöneten mevcut iktidardır. Ekonominin bağımsızlığı korumazsınız talimatla Merkez Bankasını yönetmeye kalkarsanız bu sonuçlar kaçınılmaz olur. İstikrarın olmadığı bir ekonomide başarı sağlamak mümkün değildir. Vatandaşlar temel gıda maddelerinde erişimde oldukça zorlanıyor. Alım gücü her gün giderek düşüyor. Asgari ücretli, işçi ve memur geçim sıkıntısı çekiyor. İnşallah bu sorunları da İYİ Parti kadroları olarak bizler çözeceğiz” şeklinde konuştu.
ÇİFTÇİYİ TARLASINA KAVUŞTURACAĞIZ
Çiftçilerin tarlaya küstüğünü artık tarlasını ekmediğini söyleyen Akalın, “Tarımda birçok ürünü yurt dışından ithal etmeye başladı. Tarım sektöründe girdi maliyetleri oldukça yükseldi. Yükselen maliyetleri karşılayamayan çiftçi tarlasını artık ekemiyor. Bu durum köylerden kentlere göçü hızlandırıyor. Köylerde artık kimse yaşamak istemiyor. Tarıma ve çiftçiye yeterince destek verilmiyor. Mevcut iktidar her alanda olduğu gibi tarımı da artık yok etmiş durumda ve bu durum gelecek için büyük risk teşkil ediyor. Unutulan çiftçiyi yeniden toprağıyla kavuşturacak çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu.
Devlet Planlama Teşkilatı kuracaklarını aktaran Prof. Dr. Akalın, “Planlama olmadan bir yönetim anlayışına karşıyız. Devlet Planlama Teşkilatını kuracağız. Sanayide tarımda her alanda planlamayı öne çıkaracağız. Kutuplaştırıcı bir ortam yaratan bu zihniyetin nelere yol açtığını Erzurum’da yakinen yaşadık biz toplumu ayrıştıran bu anlayışı ortadan kaldırıp, vatandaşımızın huzurlu, mutlu ve kardeşçe yaşamın olduğu ortamı yeniden tesis edeceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER