İYİ Parti, Helvacıoğlu’nu özür dilemeye davet etti

İYİ Parti, Helvacıoğlu’nu özür dilemeye davet etti

İYİ Parti Keşan İlçe Başkanlığı, hararetli geçen son meclis toplantısında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu söylediği ‘Küçük ortak’ sözü üzerinden sert bir dille eleştirdi. Helvacıoğlu’nun bir an önce özür dilemesi gerektiğini belirten İYİ Partililer, ‘O zamana kadar, herhangi bir arkadaşımız ile görüşmeniz söz konusu dahi olmayacak!” dedi.
İYİ Parti Keşan İlçe Başkanlığı’ndan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Keşan Kamuoyuna ve kıymetli hemşehrilerimize saygı ile duyurulur..
04.02.202 perşembe günü gerçekleştirilen Keşan Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında yaşananlar bu açıklamayı yapma zaruriyetini doğurmuştur.”
“Kavga etmek niyetini alenen ortaya koydu”
“Siz değerli hemşehrilerimizin de yaşananları canlı yayında gördüğü üzere, görevi Belediye Başkanı olarak Meclis başkanı sıfatı ile meclisini yönetmek olan başkanın, meclisi ile hizipleşmek, kavga etmek niyetini alenen ortaya koyan tavırları henüz toplantının başında “önergeler” okunurken kendisini belli etmiştir..
Meclisin doğasına aykırı olarak, 2 saat.30 dakikalık meclis toplantısının 1 sat 26 dakikasını, birleştiricilikten uzak, hakarethamiz cümleler ile karşısındaki insanlara, seçilmiş oylarla o meclise gelmiş olduklarından bihaber, maaşlı elemanları gibi davranarak, bize göre halka da gerçek yüzünü (genelde kameralar önünde şirinlik pozları ile oynamayı çok seven ve iyi de becerebilen doğal bir oyuncu profili kendisi) göstermiştir.”
“Reytinglerini arttıracaksın diye hadsizlik yapma!”
“Basın açıklamamızı yapma sebebine gelince; Keşan Belediye başkanı dünkü toplantıda partimizin değerli meclis üyesine oturum esnasında 2.madde ile ilgili söz hakkını kullandığı sırada, kendisine cevaben hadsizce sarf ettiği ‘Küçük ortak!‘ İthamı ile ilgilidir. Meclis toplantısı esnasında ve sonrası Gerek parti üyelerimiz gerekse Keşan da yaşayan aziz hemşehrilerimizin tepkisini çeken, bu sebeple de Yönetim kurulumuza ve partimize telefon ve mail yolu ile ulaşıp ortaya çıkan bu hadsiz diyalog karşısında tepkilerini ileten kıymetli insanların talepleri doğrultusunda İYİ PARTİ KEŞAN İLÇE TEŞKİLATI olarak yaşanan bu skandala kayıtsız kalmadık, kalamadık..
Kimsenin küçük ortağı değiliz. Senin “ucuz” yakıştırmanla da olmayız. Haddini bil edebini bozma! Bize de bozdurma. Reytinglerini arttıracaksın diye hadsizlik yapma hakkını kimse sana vermedi. Bu dakikadan sonra da vermez.”
“Muhatap alınmayacaksnız!”
“Sayın Başkan, kamuoyu önüne çıkıp, partimiz ve meclis üyelerimizden özür dilemediğiniz müddetçe, Meclis toplantıları haricinde, bireysel yada kurumsal bilgilendirme, meclis üyeleri ile ortak bir çalışma hazırlanması (millet ittifakı olarak) açık yahut kapalı toplantılar de dahil olmak üzere ayrıca İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulundan herhangi bir arkadaşımız ile görüşmeniz söz konusu dahi olmayacak! Muhatap alınmayacaksınız.
Saygı değer Keşan kamuoyu ve aziz hemşehrilerimize kıymetli İyi Parti Üyelerimize saygı ile duyurulur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER