İYİ Parti’de istifalar hız kesmiyor

İYİ Parti’de istifalar hız kesmiyor

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa etmiş ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katılmıştı. Hatipoğlu’nun AK Parti rozetini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takmıştı.
Hatipoğlu’nun ardından eski Merkez Başkanı ve 27. Dönem Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Genel Başkan Yardımcılığı, GİK Üyeliği görevlerde bulunan Prof. Dr. Bahadır Erdem de İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.
Altılı Masa sürecinde Genel Başkan Yardımcısı olarak partisini temsil eden Erdem, GİK’te Meral Akşener’in seçim öncesi “masadan kalkmasına” karşı çıkan isim olmuştu.

Erdem, istifa açıklamasında, “2024 yerel seçimlerinde aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske atmakta ve son dönemde Anayasa hususunda bilinçli olarak yaratılan büyük devlet krizini de göz önüne bulundurduğumuzda hukuk tanımaz AKP rejimi için yeni fırsatlar doğurmaktadır” dedi.
Erdem, yazılı açıklamasında, İYİ Parti’nin yerel seçimlere tüm illerde ayrı adayla girme kararını doğru bulmadığını vurguladı.

“Hiç şüphesiz ki İYİ Parti kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin menfaati için çalışan, sorumluluk alan ve bağımsız bir parti olarak kendi adaylarını belirleme hakkına sonuna kadar sahiptir. Ancak diğer yanda da İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin muhalefette kalmasının seçmenimizin moral ve yaşam dengeleri açısından büyük bir katkı sağladığı aşikar olduğu gibi, iktidarın da ülkenin üzerinde kurduğu baskı rejiminde gücünü zayıflattığı bir gerçektir.

"Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sn. Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sn. Mansur Yavaş’ın iktidarın tüm engelleme çabalarına rağmen son derece başarılı belediyecilik faaliyetleri gösterdiği iki şehrimizin sakinlerinin de malumudur.”

Erdem açıklamasında, iki belediye başkanına yönelik sevginin illerini aştığını ve İmamoğlu ile Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı yapıldığını hatırlattı.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Bu çerçevede, İYİ Parti’ye katıldığım günden bu yana hedefi 20 yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir.

"İfade etmek isterim ki bütün olanlara rağmen dürüstlüğün, şeffaflığın, vatan ve millet sevgisinin hala siyasette geçer akçe olduğuna ve olması gerektiğine inancımı sürdürmekteyim. Tüm bu anlattıklarım doğrultusunda İYİ Parti’mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum.”

Kaynak: BBC TÜRKÇE


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER